Japansko iscrtavanje ili puder obrve

Japansko iscrtavanje ili puder obrve

Japansko iscrtavanje ili puder obrve

Japansko iscrtavanje obrva, odnosno microblading, je tehnika polutrajnog iscrtavanja obrva koja se počela izvoditi prije 25 godina u Aziji. Tehnike ubacivanja pigmenta u kožu počele su se raditi prije tisuću godina. Microblading je postao poznat 2005, u azijskim zemljama, te se počeo izvoditi u Americi i Europi tek u 2010. Teško je znati točno doba kada je microblading tehnika započeta, posebice radi raznih naziva te iste tehnike. Japansko iscrtavanje ili microblading, je u suštini ista stvar. Tehnika polutrajnog iscrtavanja dlačica koje prate rast vaših obrva, za što prirodniji izgled.

Kako izgleda japansko iscrtavanje obrva (microblading)?

Microblading je tehnika polutrajnog iscrtavanja 3D dlačica, također se zove ‘arhitektura obrva’. Microblading tehnikom postiže se puniji izgled obrva i radi se na način da manualno iscrtane ‘dlačice’ prate rast vaših obrva, za prirodan izgled. Ručnim iscrtavanjem pigment ulazi u površinski sloj kože te kroz 1-2 godine imate postojane obrve.

Tretman se radi na osobama koje žele gušće obrve, a također je idealna tehnika za osobe koje su oboljele od alopecije te nemaju dlačica. Microblading se radi i na osobama koje su prošle kemoterapiju i izgubile svoje obrve u procesu. U Marra studiju, microblading tehnika radi se na način da vaše obrve izgledaju što prirodnije, bez obzira na postojeće stanje vaših.

Zašto se odlučiti na japansko iscrtavanje?

Jedna od prednosti microbladinga su savršeno iscrtane obrve, što znači da ih nemate potrebu popunjavati olovkama ili sjenilima. Više nećete morati trošiti vrijeme na uređivanje ili popunjavanje obrva, pa je stoga polutrajna šminka vrlo tražena. Nadalje, vaše obrve će opstati na najgorim vremenskim uvjetima – zvuči kao reklama? – Ne, sasvim smo iskreni! Uz pomoć microbladinga vaše će obrve biti dugotrajne kroz ljetne vrućine, sportske aktivnosti, kupanje u moru i više. Još jedna prednost je ta što u samo 90 minuta imate savršene obrve kojima neće trebati olovka u budućnosti – razmislite samo koliko minuta svaki dan provedete pokušavajući savršeno našminkati vlastite obrve!

Najveća prednost za neke je ta što je tretman u potpunosti bezbolan, a bilo kakav naugodan osjećaj je sveden na minimum zahvaljujući upotrebi kvalitetnog anestetika.

Po čemu je microblading sličan puder obrvama?

Što se tiče samog tretmana, priprema je ista te se koriste isti pigmenti. Puder obrve su trajnije, no o tome ćemo kasnije. Kada govorimo o pigmentima, boje se uvijek prilagođavaju vašoj prirodnoj boji obrva, boji kose, tenu i slično. Prije oba tretmana, ručno se iscrtava skica po kojoj dalje radimo obrve u željenoj tehnici. Obje tehnike su polutrajne, odnosno pigmenti će s vremenom gubiti intenzitet, te će vaše obrve bit sve svjetlije. Nadalje, pigmenti koji koristimo osjetljivi su na UV zrake, pa će zato i vaše obrve blijedjeti brže ukoliko volite provoditi puno vremena na suncu. Obrve u niti jednom slučaju neće biti pretamne ili promjeniti boju – jer je pigmentacija vrlo plitka. Vaše dlačice, ukoliko ih imate, će rasti i ispadati ovisno o njihovom životnom vijeku, jer polutrajna pigmentacija neće utjecati na rast ili gubitak istih.

Puder obrve & prednosti

Puder tehnika razlikuje se od microbladinga u više načina. Puder obrve sjenčaju se mikro iglom koja u površinski sloj kože ubacuje sitne točkice pigmenta, odnosno piksele, pa se stoga radi sjena na obrvama i obrve izgledaju vrlo prirodno. Nadalje, puder obrve ne rade se ručno, nego aparatom s kojim možemo dozirati količinu piksela, odnosno gustoću pigmenta. Sami time, vaše obrve mogu izgledati definiranije i gušće ili nježne i lagano osjenčane – po vašoj želji, a i po trenutnom stanju vaših prirodnih obrva. Jedna od prednosti puder tehnike je i ta da se mogu pokriti prethodne pigmentacije, pa je idealna kamuflaža ukoliko su pigmenti izblijedjeli ili čak promijenili ton kao posljedica neprofesionalne mikropigmentacije. Tehnika puder obrva je manje invazivna od microbladinga, te traje do 3 godine. Sa puder obrvama, sami oblik obrve je postojan, pigment postepeno gubi intenzitet te obrve postaju sve svjetlije. Najveća prednost puder obrva je ta što puno duže imate uredne obrve, jer se neće dogoditi to da pojedini dijelovi izblijede brže, kao na primjer počeci obrva, odnosno t-zona koja je često masnija od ostatka lica.

Koju tehniku odabrati – microblading ili puder obrve?

Microblading tehnika se preporuča osobama sa suhom kožom, jer takva duže zadržava pigment, pa će izgled iscrtanih ‘dlačica’ biti vidljiviji i postojaniji. Puder obrve idealne su za osobe sa masnijom kožom, a posebice osobama koje žele definirane, osjenčane obrve. Tehnika je različita, o čemu više možete pročitati ovdje. Upravo radi izrade puder obrva, one traju duže na svim tipovima kože. Ako ste izgubili svoje prirodne obrve ili su većim dijelom vrlo rijetke, možda se prije odlučite za microblading tehniku, jer vam obrve neće biti prenaglašene. Iako dlačice nisu preduvjet za puder tehniku, računajte na to da obrve neće imati isti efekt. Ako ste uvijek imali guste obrve, a su se s vremenom stanjile kao rezultat pretjeranog čupanja, puder tehnikom možete ponovno imati definirane i guste obrve!

Ako niste sigurni koja tehnika bi bila idealna za vas, posjetite nas u Marra studiju i rezervirajte termin za konzultacije na kojem ćemo vam pomoći i pružiti sve odgovore. Neposredno prije tretmana, sve do samog crtanja oblika, možete se odlučiti za tehniku koju želite, a mi ćemo vam dati korisne savjete s obzirom na vaše lice, trenutno stanje vaših obrva te vašu cjelokupnu osobnost. Cilj je da ste zadovoljni sa vašim obrvama, te da one izgledaju prekrasno!