Puder obrve | Zašto se odlučiti za njih?

marra puder obrve

Puder obrve | Zašto se odlučiti za njih?

Puder obrve su popularna tehnika, koja je vrlo tražena i u Marra studiju. Česti upiti ponukali su nas da vam podrobnije objasnimo vrlo popularnu tehniku iscrtavanja obrva u svijetu, ali i u Marra studiju. Tema su, naravno, puder obrve. To je nova tehnika iscrtavanja obrva, koja se u potpunosti razlikuje od popularnog microbladinga. Kao takva, ova tehnika je prikladnija za klijentice koje imaju masnu ili tanku kožu. Saznajte o čemu je riječ u nastavku.


Baš kako samo ime kaže – puder obrve, radi se o efektu pudera na obrvama. Nakon iscrtavanja, obrve izgledaju kao da smo ih zasjenčali ili popunili sa sjenilom ili olovkom. S obzirom da se tehnika temelji na iscrtavanju sitnih točkica – piksela, možemo ih dozirati. Na taj način možemo izraditi svijetlija ili tamnija područja, što nam daje savršeno prirodne rezultate. Puder obrve su namijenjene i osobama koje imaju masniju kožu. Opće je poznato kako klasičan microblading zapravo teže opstaje na masnijoj koži. Ova tehnika bolje prianja upravo na takvim kožama, koje su više problematične za postići dobar konačan rezultat. Sam tretman traje u prosijeku dva sata, a pola sata prije iscrtavanja se nanosi anestetik. Tretman nije bolan, a za maksimalnu postojanost, od oko dvije godine, uvijek se rade dva tretmana u razmaku od mjesec dana. Taj drugi tretman je samo korekcija.

Puder obrve – kako izgleda tretman?

Tretman započinjemo kratkim konzultacijama i nanošenjem anestetika na područje obrva. Nakon 30 minuta, obrve skiciramo iz prirodnog oblika, koji modificiramo u svrhu dobivanja savršeno pozicioniranih obrva. Pri tome pazimo na debljinu obrva, boju i gustoću samih piksela. Također, pratimo i samu mimiku lica, da izbjegnemo razliku u obliku lijeve i desne strane. Lijeva i desna obrva nikada ne mogu biti identične. Razlika je u samom reljefu lijeve i desne strane lica, kao i u mimici lijeve i desne strane lica. Sama pigmentacija je vrlo plitka i minimalno je invazivna. To garantira savršeno prirodan i elegantan rezultat. 


Puder tehnikom možemo dobiti savšreni ombre efekt. To bi značilo da su obrve u svojoj donjoj liniji tamnije, a na svojoj gornjoj liniji i na počecima svjetlije, odnosno pikseli su rjeđi. Ovo je super, jer i većina klijentica nam stiže s idejom da ne želi te pravokutnike na početku obrve. To se zapravo nikad ni ne radi niti bi se smjelo raditi. Znači, sam početak obrve uvijek mora biti puno nježniji od ostatka. Nakon mjesec dana obrve se ponovno iscrtavaju, kako bi se dobila postojanost pigmenta. Jedina nuspojava poslije tretmana može biti crvenilo koje prestaje nakon nekoliko sati. Obrve je potrebno njegovati 5-7 dana nakon iscrtavanja. Njega uključuje ispiranje, odnosno brisanje obrvi vlažnom vaticom, te mazanje kremom koju vam dajemo u studiju. Cijena tretmana je 3500 kn, što uključuje dva tretmana iscrtavanja obrvi. 

Više informacija o edukacijama možete pronaći na stranici Akademija.