Mikropigmentacija obrva – Microblading

Mikropigmentacija obrva - Microblading

Microblading je tehnika polutrajnog iscrtavanja 3D dlačica. Tehnika je poznata pod nazivom ”arhitektura obrva”. Proces microbladinga je prilagođen svakom licu, kako bi vaše obrve izgledale što prirodnije, te prilagođene Vašem licu. Tretman se radi sa sterilnim nožićima, koji penetriraju kroz površinski sloj kože, te ne oštećuju folikulu dlake, tako da vaše obrve mogu nesmetano rasti. Oštrica nožića prodire u vašu kožu, ispuštajući pigment sličan boji vaše prirodne dlake, za najprirodniji izgled obrva. Microblading je vrsta tetovaže, međutim, korištenjem ove tehnike, oštrica ne ulazi duboko u kožu, stoga je efekt polutrajan.

 

KOME JE NAMJENJEN TRETMAN?

 Tretman je namijenjen svim osobama, koje žele korigirati vlastite obrve u bilo kojem smislu. Namijenjen je također osobama koje su oboljele od alopecije i drugih bolesti, te su zbog toga izgubile svoje dlačice.

 

JE LI TRETMAN BOLAN?

Tretman je u potpunosti bezbolan, neugodne senzacije su svedene na minimum, zahvaljujući upotrebi lokalnog anestetika. Stoga, nema razloga za strah.

 

HOĆE LI MOJE OBRVE IZLEDATI “UMJETNO”?

Jedna od najčešćih zabluda vezanih uz trajnu šminku jest ta da će ona izgledati poput tetovaže – umjetno i očito. Ukoliko ste u rukama profesionalnog vizažista, specijaliziranog za trajnu šminku, to se neće dogoditi, već upravo suprotno. Kod nanošenja trajne šminke se koriste specijalni pigmenti, kojima se postižu suptilniji tonovi i prirodan rezultat. Za razliku od nekadašnjih tehnika iscrtavanja, današnje tehnike su manje invazivne, polutrajne i prirodne.

Stručnjaci preporučuju obnavljanje pigmenata svake dvije godine. Treba napomenuti da su oni osjetljivi na UV zrake, što znači da svjetliji pigmenti brže blijede, dok su tamniji otporniji. Stoga se klijentima savjetuje upotreba proizvoda za zaštitu od sunčevih zraka.

 

POSTUPAK

Po dolasku na dogovoreni termin stavlja se lokalni anestetik, te se nakon toga čeka 15 minuta, da anestetik počne djelovati.

Nakon toga obrve se skiciraju, vodeći se prirodnim oblikom obrva i prirodnom debljinom, prema Vašem licu, te se prilagođavaju Vama. Možemo reći da svaki klijent ima individualan pristup, te se obrve crtaju prema klijentu, da bi se postigao što bolji i prirodniji izgled.

Nakon dogovora oko oblika i debljine, započinje proces microbladinga. Proces microbladinga traje 45 minuta. Boja obrva se definira prema boji Vaše kože, očiju i kose. 

Po završetku tretmana dobivate detaljne upute o njezi.

 

TKO NE BI TREBAO PROBATI MICROBLADING?

Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju kožna oboljenja na području obrva i trudnicama.