Rutina njege kože | Marra savjeti

rutina njege kože

Rutina njege kože | Marra savjeti

Rutina njege kože je bitna za dobro stanje i izgled kože.

Kako se stvara pravilna rutina njege kože?

Nije dovoljno imati dobre proizvode za njegu kože da bi vaši proizvodi bili najučinkovitiji, također ih trebate primijeniti u ispravnom redoslijedu. Vaša rutina ovisit će o vašem tipu kože, sastojcima i formulacijama vaših proizvoda i dobu dana. Ipak, dobro je pravilo koristiti proizvode za njegu kože redoslijedom teksture, od najrijeđe do najgušće, jer rijetki proizvodi neće moći prodrijeti u guste. U samo par koraka, možete kreirati rutinu njege lica, koja je ujedno brza i efektivna.

Prvi korak – Čišćenje kože

Prije svega, najbitnije je dobro očistiti kožu lica. Bez obzira koristite li makeup ili ne, svakodnevno čišćenje uklanja sa lica svaki posljednji trag nečistoće, viška masnoće, onečišćenja i neželjenih stanica kože. Birajte čistaće koji odgovaraju vašem tipu kože, pa primjerice za kožu koja je sklona aknama, isprobajte čistaće sa salicilnom ili glikolnom kiselinom, koji će dubinski očistiti svaku poru, a uz to napraviti i nježan piling kože.

Drugi korak – Tonik

Koristite tonik kako bi uklonili posljednje tragove prljavštine i nečistoća zaglavljenih u porama nakon što operete lice. Tonik za lice neophodan je za uravnoteženje pH kože, također ima sjajan učinak zatezanja pora i pomaže vezati vlagu – što znači da će se serumi i kreme bolje upiti, a koža biti hidratizirana. Dodavajući tonik vašoj svakodnevnoj rutini njege kože, pridonijeti će zatezanju pora, balansiranju pH, prevenciji bora, posvijetljivanju pigmentacija i umirivanju nadražene kože. Toner također zaglađuje kožu rafiniranjem grubih mrlja i poboljšava tonus kože. Posebice ako imate masnu, problematičnu kožu, tonik za lice očistiti će svaku poru, sprječavajući upalne procese na koži i stvaranje akni.

Rutina njege kože | Treći korak – Serum

Serumi su proizvodi za njegu kože koji su dizajnirani za pružanje visokih koncentracija specifičnih aktivnih sastojaka na kožu. Na tržištu postoji mnogo različitih vrsta seruma koji služe različitim svrhama, od hidratacije do posvijetljivanja kože. Hidratantni serumi ne zamjenjuju nužno vašu hidratantnu kremu, ali mogu pojačati hidratantne učinke vaše hidratantne kreme. Serumi će nahraniti kožu kako bi ona bila podatna, njegovana i glatka, pripremajući ju za ostale proizvode koje nanosite.

Svaki tip kože zahtjeva drugačiji tip seruma, pa će zato izrazito suhoj koži trebati serum koji će kožu dubinski vlažiti. Masnija koža će zahtjevati serum koji će smanjiti prekomjernu proizvodnju sebuma, koji uzrokuje upalne procese na koži. Vitamin C često se koristi upravo za tu primjenu – pomaže u zacjeljivanju kože i djeluje protuupalno. Naša preporuka je Elli’s Pearls serum koji sadrži hijaluronsku kiselinu, brusnice kao moćan antioksidant i puno više! Odličan je za sve tipove kože, jer je nježan, ali i djelotvoran. Isprobajte ga i uvjerite se sami!

Četvrti korak – Krema za područje oko očiju

Područje oko očiju vrlo je osjetljivo i koža puno tanja od ostatka lica, te sklonija suhoći i brže pokazuje starost i umor. Žmirenje i neprestano kretanje očima također ubrzavaju pojavu linija i bora. Tekućine koje se skupljaju ispod očiju uzrokuju natečenost i podočnjake. Ovdje kreme za oči imaju ulogu, jer mogu uvelike pomoći sa sitnim boricama, podočnjacima, i slično. Kreme za područje oko očiju nude posebnu njegu za tanku kožu, bez iritacije i isušivanja. Većina takvih proizvoda na tržištu ima i umirujuće efekte, posebice ako puno vremena provodite za laptopom ili mobitelom. Krema za područje oko očiju njegovati će kožu koja često trpi gruba uklanjanja makeup-a, trljanje očiju i tome slično.

Peti korak – Krema 

Kao završni korak vaše rutine, na redu je hidratantna krema. Ako vaše stanice kože budu dobro hidratizirane, to će vam pomoći osigurati lijepu kožu u budućnosti. Budući da se hidratantne kreme trebaju upiti u kožu i ne ispirati, to je jedan od najlakših koraka u režimu njege kože. Mnoge od najboljih hidratantnih krema za lice sadrže vitamine i druge korisne sastojke, što je dodatan bonus za vašu kožu. Imajte na umu, zrela koža treba također anti-age kremu koja dodatno hrani i njeguje, uz prethodnu hidrataciju.

Rutina njege kože | Šesti korak – Zaštitni faktor (SPF)

Kreme sa zaštitnim faktorom ne treba izbjegavati, štoviše, preporuča se da ih koristite kroz cijelu godinu, neovisno o godišnjem dobu. SPF ili krema sa zaštitnim faktorom pomaže u zaštiti od sunčevih štetnih ultraljubičastih zraka: UVA i UVB. Dugotrajna izloženost UVA zrakama uzrokuje oštećenje sunca u najdebljem sloju kože – dermisu. Izloženost rezultira tankim linijama, borama, neujednačenim tonom kože i hiperpigmentacijom.