Marija Butković | Kako se rade puder obrve?

Marija Butković vas uči kako se rade puder obrve u Marra Sudio Zagreb

Marija Butković | Kako se rade puder obrve?

Kako Marija Butković radi puder obrve? Puder obrve ili ombre obrve su tretman polutrajnog iscrtavanja obrva koji vaše obrve popunjava sitnim česticama pigmenta za ‘puderasti’, nježni, prozračan izgled. Efekt puder obrva se postiže sjenčanjem, tehnikom koja koristi aparat i mikro iglu, te prodire kroz površinski sloj kože. Puder obrve u Marija Butković studiju radimo na način da iskoristimo što više vaših obrva, kako bi rezultat bio što prirodniji.

Marija Butković – Marra Studio

U Marija Butković studiju educirani smo artisti za permanentnu kozmetiku i prilagođavamo obrve vašem licu i osobnosti. Puder tehnikom obrvama dajemo gustoću i definiciju. Sama tehnika je vrlo svestrana, pa obrve mogu izgledati nježnije ili odvažnije – ovisno o vašim preferencijama. Prije 10 godina Marija je završila edukaciju za polutrajni makeup i mikropigmentaciju, te usavršila svoje znanje na Svjetskoj konferenciji za trajni makeup u Amsterdamu 2012. godine.

Nakon dugogodišnjeg usavršavanja i rada s klijentima, Marija je započela vlastite edukacije na kojima prenosi svoje znanje o permanentnoj kozmetici i novim trendovima u branši. Trenutno u Marra Studiju rade dvije stručne asistentice, koje su krenule Marijinim stopama. Naša predanost radu i posvećenost klijentu je samo jedna od posebnosti po kojoj se ističemo od konkurenata. Trudimo se uvažiti vaše želje uz stručno znanje o samoj tehnici puder obrva, kao i o materijalu s kojim radimo.

Kako izgleda proces puder obrva?

Prije sjenčanja iglom, nanosi se lokalni anestetik. Bitno je napomenuti da anestetik treba biti vrlo kvalitetan, kako bi smanjili i najmanju iritaciju tijekom tretmana. Tretman je u potpunosti bezbolan, međutim, radi površinske traume na koži, koristimo anestetik radi vaše ugodnosti. Nakon 20-ak minuta, krećemo sa ručnim iscrtavanjem obrva, te ih mjerimo kako bi bile što sličnije – po visini, debljini i dužini. Kada govorimo o boji obrva, prepustite se našem stručnom timu, jer pigmenti koje koristimo uvijek prilagodimo vašoj prirodnoj boji dlake, tonu kože i boji kose.

U Marra studiju, kroz kratke konzultacije prije puder tehnike, nastojimo doći do željenog izgleda obrva koje će pristajati vama, vašem licu i cjelokupnoj osobnosti. Kada se složimo oko oblika, počinje proces puder obrva. Za tretman se koristi poseban aparat i mikro igla koja pokretima ruke u površinski sloj kože ubacuje točkice boje. Sitni pikseli čine puder tehniku posebnom, jer sjenčanjem možemo dozirati količinu pigmenta za željenu gustoću i debljinu obrva.

Marija Butković Vas uči kako puder tehnika utječe na prirodne obrve?

Puder obrve rade se na površinskom sloju kože uz minimalnu traumu. Igla s kojom radimo nikada ne ide preduboko, ostavljajući ožiljke ili rane. Iscrtavanjem puder obrva nikada ne idemo na dubinu vaših dlačica, pa stoga vaše obrve nesmetano rastu. Boja vaših dlačica, gustoća istih te rast i ispadanje obrva je nešto na što iscrtavanje ne utječe. Vaše obrve će neometano rasti i ispadati ovisno o njihovom životnom vijeku, što je u prosjeku 4 mjeseca.

Njega obrva nakon tretmana

Neposredno nakon tretmana puder obrva, dobivate detaljne upute za njegu obrva. Pigment se može činit tamnijim od konačnog rezultata, međutim, kroz tri do četiri tjedna, boja će izblijediti 30-50%. Obrve će se također ljuštiti, otprilike prvih tjedan dana, nakon čega pigment može potpuno nestati – to je sasvim normalan proces zacjeljivanja kože. U samo dva tjedna nakon tretmana, pigment će postajati sve vidljiviji, te će vaše obrve biti definirane. Naposlijetku, kada proces zacjeljivanja završi, radi se takozvani refresh na kojem obrve možemo dodatno naglasiti ili potamniti, ovisno o vašim željama.

Dugotrajnost pigmenta i trajanje tretmana

Što se tiče same tehnike puder obrva, puno je dugotrajnija od prethodnih tehnika polutrajnog iscrtavanja obrva. Puder obrve, uz pravilnu njegu, mogu potrajati do 3 godine. Sam tretman iscrtavanja traje otprilike 2 sata, što uključuje anestetik, ručno skiciranje i puder tehniku. Nakon dva tretmana puder tehnikom, vaše će obrve ravnomjerno blijediti i postati sve svjetlije. Još jedna posebnost ove tehnike je upravo ta da obrve gube intenzitet podjednako. Za razliku od prethodnih tehnika, uz puder, vaše će obrve biti definirane i postojane duže vremena!

Koliko često treba obnavljati pigment?

Nakon dva tretmana puder obrva pigment se može zadržati do čak 3 godine! Jedno je bitno napomenuti – trajnost pigmenta ovisi 50% o tehnici i pigmentima koje koristimo, preostalih 50% je vaš tip kože, njega obrva nakon tretmana i stil života. Ukoliko se volite sunčati, pigment će izblijediti brže, međutim sami oblik obrva se neće izgubiti. Obrve će postepeno gubiti intenzitet, pa obnova pigmenta ovisi izričito o vama i koliko svijetlije obrve prihvaćate. Ako preferirate gušće, tamnije obrve, preporučamo da na korekciju ne čekate da pigment kompletno izblijedi, kako bi boju ‘osvježili’.

Puder tehnika za sve tipove kože

Puder obrve se preporučuju svim osobama, upravo zbog činjenice da možemo dozirati gustoću i količinu piksela. Namijenjene svim tipovima kože, no idealan su izbor ako imate masniju kožu, jer traju duže od prethodnih tehnika. Masna koža ima tendenciju brže odbaciti pigment, pa nije začuđujuće kada tehnike poput microbladinga izblijede u nekoliko mjeseci. Kada govorimo o puder tehnici, zbog načina sjenčanja, obrve će trajati puno duže, čak i na masnoj koži.

Marija Butković – Marra Akademija

Ako je permanentna kozmetika nešto što vas zanima i imate talenta, upišite Marra Akademiju u studiju Marije Butković. Educirajte se kod jedne od najboljih hrvatskih specijalistica za obrve u temeljito osmišljenoj edukaciji za puder obrve. Naučite sve od osnova i sakupite potrebno znanje i vještine za iscrtavanje obrva puder tehnikom. Edukacija je organizirana u svega 2 dana te prolazite sve detalje vezane za ispravno oblikovanje obrva, materijale s kojima radimo i naravno proces iscrtavanja. Na Marra Akademiji također učite o anatomiji kože, tipovima kože, limfi, pod tonovima i mogućim stanjima koja mogu rezultirati neprofesionalnom mikropigmentacijom.

Tijekom edukacije uz stručno vodstvo Marije Butković naučiti ćete sve vezano za sami proces puder tehnike, te će vas provesti kroz protokole higijene i rad sa mikro iglom. Nakon što usavršite teoriju puder obrva, vaš je red za rad sa modelom. Tijekom rada na modelu, učite pravilno napraviti skicu po kojoj sjenčate obrve puder tehnikom. Prije iscrtavanja također učite pravilni kut sjenčanja, poziciju tijela te korištenje anestetika. Nakon tretmana, klijentu prenosite detalje vezane za njegu obrva nakon tretmana i kako ih održavati.

Tijekom cijele edukacije, Marija je tu za podršku i sva pitanja vezana za proceduru puder obrva. Po završetku edukacije, dobivate Marra certifikat o završenoj Marra Akademiji, kontakte za nabavku materijala, te podršku u budućnosti. Najvažnije je to što ćete upisom na Marra Akademiju dobiti potrebno znanje i vještine kako bi samostalno započeli rad sa klijentima.