Mikropigmentacija Kapaka | Savršeni Eyeliner

mikropigmentacija kapaka savršeni eyeliner

Mikropigmentacija Kapaka | Savršeni Eyeliner

Mikropigmentacija kapaka je proces permanentnog iscrtavanja eyelinera na gornji ili donji kapak. Savršeni eyeliner je nešto o čemu brojne žene diljem svijeta sanjaju. Uglavnom je to zbog same aplikacije, koja često zna potrajati. Izvući savršeni eyeliner na oba oka ponekad zna biti zahtjevno i oduzima puno vremena. Naravno, uvijek postoje iznimke.

Čak i ako ste iskusni u nanošenju eyelinera, još uvijek se pronađete u situaciji kada se proizvodi koje koristite ne održe na koži. Primjerice, ako koristite olovke za oči ili kremaste proizvode za nanošenje eyelinera, često se dogodi da se isti ne zadrže na koži. To na kraju izgleda vrlo neuredno. Posebice tijekom ljetnih mjeseci, visoke temperature također odmažu da vaša šminka traje, tako da se određeni proizvodi doslovno ‘tope’ sa lica.

Ovdje na scenu stupa mikopigmentacija kapaka, odnosno permanentni eyeliner koji je u suštini polutrajna tetovaža na kapcima. Proces mikropigmentacije je neinvazivan i bezbolan, te u svega 2 sata imate savršeno iscrtani eyeliner koji traje. U nastavku pročitajte zašto se odlučiti za mikropigmentaciju kapaka u Marra studiju, što nas čini posebnim i kako izgleda proces iscrtavanja eyelinera.

Povijest eyelinera

Ako se vratimo kroz vrijeme, možemo primijetiti da eyeliner, kao i većina dekorativne kozmetike dolazi iz drevnog Egipta. Žene i muškarci su koristili kozmetičke proizvode na licu kako bi kožu zaštitili od sunca – eyeliner je bio način sprječavanja formiranja bora oko očiju, a također je pomogao da se oči dodatno istaknu. Kozmetički proizvodi su dakako bili rezervirani za one visokog statusa u društvu, što se nastavilo sve do pada Egipta pod Rimsko Carstvo. Žene su nastavile tradiciju nošenja eyelinera, jer se smatrao ne samo modnim trendom, već načinom kroz koji su slavli svoju religiju. Eyeliner je nastavio biti glavni dodatak makeup-a u Aziji, međutim, u Europi se navelike vratio tek u 1920-ima, kada su ga Hollywood, kazalište i glazbenici ponovno proslavili.

Mikropigmentacija kapaka – kako izgleda tretman?

Prije svega, bitno je znati da tretman mikropigmentacije kapaka prilagođen svakom licu, kako bi u konačnici eyeliner izgledao što prirodnije te je prilagođen Vašem licu. Micropigmentaciju kapaka smatramo vrstom tetovaže, međutim, korištenjem ove tehnike, oštrica ne ulazi duboko u kožu, stoga je efekt polutrajan. Po dolasku na tretman, nanosi se lokalni anestetik, radi čega su bilo kakve neugodne senzacije svedene na minimum. Pigmentacija se radi na površinskom sloju kože, sa tankom mikro iglom, koja je fleksibilna i nježna, pa se klijenti nekada odluče na tretman bez anestetika. Niti u tom slučaju mikropigmentacija kapaka nije bolan proces.

Nakon 20-ak minuta, anestetik se uklanja, te se ručno iscrtava obli eyelinera koji pristaje vašem licu, naravno poštujući vaše želje. Uz dugogodišnje iskustvo permanentnog šminkanja, uvijek vam nastojimo objasniti koji bi izgled polutrajnog eyelinera pristajao vašim očima i licu, posebice ako se ne preferirate šminkati svaki dan. Naša filozofija je da na svakom prvom tretmanu sjenčamo umjerenije i što prirodnije, pa na korekciji pojačati intenzitet, ukoliko je to vaša želja. Sjenčanje se radi sa aparatom sa kojim također radimo puder obrve. Mikro igla koju koristimo izbacuje sitne čestice pigmenta i ubacuje ih u površinski sloj kože. Ova tehnika nam omogućuje da eyeliner izgleda vrlo uredno i postojano, bilo da preferirate tanku definiranu liniju na kapku ili izblendani eyeliner.

Mikropigmentacija kapaka u Marra Studiu

Po čemu se Marra Studio razlikuje od konkurenata? Upravo radi naše predanosti radu i dugogodišnjem iskustvu u permanentnoj kozmetici ističemo se na tržištu. Trudimo se da se kompletno posvetimo svakom klijentu te odvojimo vrijeme za vas. Individualni pristup i kvaliteta rada u Marra studiju također je faktor na koji smo ponosni te je atmosfera u studiju nadasve opuštena. Uz profesionalni i stručni Marra tim, možete se s povjerenjem opustiti i zabljesnuti! Marra Studio također nudi edukaciju za mikropigmentaciju očiju (kapaka).