Mikropigmentacija obrva – Puder tehnika

Mikropigmentacija obrva - puder tehnika

Puder obrve, ombre Brows ili ombre powder brows je novija tehnika polutrajnog iscrtavanja kojom dobivamo mekani, puderasti izgled, koji suptilno ispunjava obrve. Idealne su za osobe koje imaju svojih dlačica, ali žele malo dodatne definicije, bez svakodnevnog popunjavanja olovkama i sjenilima za obrve. Također je preferirana tehnika za osobe sa masnom kožom, jer traju dulje od microbladinga. Razlika između  microbladinga i puder tehnike je u alatu i tehnici. Kod microbladinga koristimo manualni alat, kojim iscrtavamo ‘dlačice, a puder obrve izrađujemo uz pomoć aparata i mikroigle, koja ostavlja nježne točkice, kreirajući savršenu gustoću i oblik nalik baršunastoj teksturi.

 Puder obrve traju oko 18 mjeseci, maksimalna trajnost je 36 mjeseci

 

Puder obrve se preporučuju svim osobama, upravo zbog činjenice da možemo dozirati gustoću i količinu piksela. Uglavnom se vodimo prirodnim sjenama na obrvama, što podrazumjeva da je donji dio obrve uvijek gušći, odnosno naglašeniji, u odnosu na gornji dio ili sam početak obrva. U prvom koraku skiciramo obrve, koristimo se slobodnim crtanjem. Prirodne obrve koristimo kao vodilju, te ih modificiramo, da bismo dobili što savršeniji oblik za lice klijenta. Nakon što se usuglasimo oko oblika i debljine obrva, pristupamo iscrtavanju. Boju odabiremo po prirodnoj boji obrva, boji puti i boji kose. Uzimamo u obzir cjelokupan dojam vašeg lica i osobnosti.

 

Proces pigmentacije je bezbolan, ne izaziva krvarenje, niti ranjavanje kože. Trenutno je najtraženija tehnika u svijetu oblikovanja obrva, jer čini obrve prirodnim, a naglašenim, prozračnim, te postojanim. Tretman je u potpunosti bezbolan. Prije tretmana koristimo lokalni anestetik, koji se na koži drži oko pola sata. Mnogi se klijenti odluče na tretman bez anestetika. Zbog vrlo tanke i fleksibilne igle, te zbog izrazito površinske pigmentacije, tretman ni u tom slučaju nije bolan.


Nakon prvog tretmana vaše će obrve izgledati gušće i tamnije od konačnog rezultata. Tijekom sljedeća 4 tjedna, boja će biti svjetlija 30- 50 %. 

Njega nakon tretmana – prvih 48 sati Vam savjetujemo da ne vlažite područje obrva, osim tijekom redovne higijene, gdje ćete obrve isprati samo vodom, te ih posušiti. Poželjno je izbjegavati sunce, sportske aktivnosti i kozmetičke tretmane. Nakon 48 sati, obrve ćete mazati kremom, koju ćete dobiti nakon tretmana. 3 do 5 dana nakon tretmana, obrve će se početi ljuštiti. Pustite da se prirodno oljušte. Postupak ljuštenja traje gotovo tjedan dana, a nakon što se oljušte će izgledati puno svjetlije od konačnog rezultata. U nekim trenucima može izgledati da je pigment nestao, ali to je potpuno normalan proces zacjeljivanja kože. Tijekom sljedećih dva tjedna, pigment postaje sve više vidljiv i obrve izgledaju izdefinirano. Nakon 4 tjedna se radi refresh, na kojem se obrve mogu dodatno naglasiti, podebljati ili potamniti, ovisno o željama klijenta.

 

KOME JE NAMJENJEN TRETMAN 

Tretman je namjenjen svim osobama koje žele korigirati ili popuniti vlastite obrve.

Namjenjen je također osobama koje su oboljele od alopecije, te drugih bolesti, koje su uzrok gubitka prirodnih dlačica.

 

HOĆE LI MOJE OBRVE IZGLEDATI “UMJETNO”?

Jedna od najčešćih zabluda vezanih uz polutrajnu šminku, jest da će ona izgledati poput tetovaže – umjetno i očito. Ukoliko ste u rukama profesionalnog vizažista, specijaliziranog za polutrajnu šminku, to se neće dogoditi, već upravo suprotno. Kod nanošenja polutrajne šminke se koriste specijalni pigmenti, kojima se postižu suptilniji tonovi i prirodan rezultat.

Za razliku od nekadašnjih tehnika iscrtavanja, današnje tehnike su manje invazivne, polutrajne i prirodne. Često pitanje i strah su obrve u neželjeni tonovima, crvene, modre, tamno sive… Najčešće se radi o nekadašnjim pigmentima, koji su imali tendenciju mijenjati ton, kod bljeđenja ili zbog prejake traume kože, zbog nestručne pigmentacije.

 

TKO BI TREBAO IZBEGAVATI TRETMAN PUDER OBRVA?
Tretman se ne preporuča trudnicama i osobama koje su sklone kožnim oboljenjima u predjelu obrva.