Trajna šminka na usnama | Mikropigmentacija Usana

Što je zapravo trajna šminka na usnama?

Trajna šminka na usnama | Mikropigmentacija Usana

Trajna šminka na usnama nije novina svijetu ljepote. Pune, njegovane usnice već su duže vrijeme u trendu, no ključ je u tome da one izgledaju prirodno, a opet definirano. U Marra studiju, prirodan izgled je naša vodilja, te u svemu što radimo nastojimo istaknuti postojeću ljepotu. Mikropigmentacija usana jedan je od neivazivnih tretmana s kojim možete postići navedeno.

Što je zapravo trajna šminka na usnama?

Mirkopigmentacija usana je tretman kojim polutrajnom tetovažom ispunjavamo usnice, dajući im puniji i ujednačen izgled. S ovim tretmanom nastojimo izjednačiti rub usnica, koji se s vremenom gubi, odnosno blijedi. Ispunjavanje usnica bezbolan je proces, te se boja prilagođava prirodnoj boji vaših usnica. Tretman mikropigmentacije najčešće se radi na cijelim usnicama, međutim ukoliko klijent želi definirati samo rub usana, onda naravno slušamo vaše želje. Kada govorimo o nijansama, pigmenti koje koristimo mogu se mješati kako bismo dobili željenu nijansu. Vodimo se time da rezultat trebaju biti naglašene, ali nadasve prirodne usnice. Pigmenti variraju od svijetlih puderastih nijansi, pa sve do nježno crvene, koraljne nijanse. Bitno je također zapamtiti da će svijetlije nijanse biti postojanije od tamnijih, te će zahtijevati manje korekcija.

Proces njege prije mikropigmentacije usana

Činjenica je da je tretman mikropigmentacije jednostavniji i uspješniji na podatnim, nahranjenim usnicama. Suha, ispucala koža neće primiti pigment jednako, te je moguće da igla dodatno iritira već oštećenu kožu. Nježni pilinzi usana sa puno hidratacije će tome pripomoći. Prije tretmana mikropigmentacije usana, bitna je osnovna hidratacija, što bi značilo da pijete dovoljno tekućine kako bi vaše usnice bile podatne i sam tretman ugodniji. Hidratacijom ćete također omogućiti ravnomjerno nanošenje pigmenta, za uredniji rezultat. Tekućina je uvijek bitna, no probajte pojačati unos vode barem 2 tjedna prije tretmana.

Nježan piling usnica moguće je napraviti kod kuće uz svega nekoliko sastojaka: uzmite malo meda i šećera ili maslinovog ulja sa smeđim šećerom i utrljajte na usnice 2-3 puta tjedno. Vaše će usnice biti mekše, a uz to ćete potaknuti i krvotok. Nakon pilinga nanesite njegujući balzam ili omiljeno labelo.

mikropigmentacija usana

Na što obratiti pažnju prije nego što se uradi trajna šminka na usnama?

Nakon mikropigmentacije usana, radi minimalne iritacije kože, često se zna pojaviti herpes, pa ukoliko ste skloni herpesu, bitno je uzimate antivirusni lijek koji će spriječiti nastanak istog. Ukoliko se i dogodi da prvi puta u životu dobijete herpes nakon mikropigmentacije usana, nemojte brinuti, mažite usnice Herplex kremom i čistite alkoholom. Prije slijedeće korekcije uzmite antivirusni lijek 3 dana prije i 3 dana nakon tretmana.

Kako izgleda tretman mikropigmentacije usana u Marra studiju?

Po dolasku na tretman, na usnice stavljamo lokalni anestetik koji držite 20 – 30 minuta. Kada uklonimo anestetik usnice obrubimo olovkom i izjednačavamo ih. Ovo je također vrijeme kada nam možete izraziti vaše želje glede oblika usnica, punoći i način na koji želite da usnice sjenčamo. Zatim razgovaramo o željenoj nijansi i pokazujemo vam paletu boja za lakši odabir. Nakon odabira boje, počinje proces sjenčanja, odnosno popunjavanja usnica željenom bojom. Tretman traje otprilike 2 sata, što uključuje držanje anestetika na usnama. Po završetku imate predivne, definirane usnice koje izgledaju punije i njegovane.

mikropigmentacija usana marra studio

Koji pigmenti se koriste za trajnu šminku na usnama?

Istina je da su se u prošlosti koristile tinte za tetovažu, što je i uzrok tome da su krajnji rezultati bili vrlo neprirodni. Danas su pigmenti puno gušći, a tehnika puno nježnija, radi čega dobivamo puno prirodniji, puderasti izgled. U Marra studiju koristimo pigmente brenda Permablend za polutrajno iscrtavanje obrva, mikropigmentaciju kapaka i usnica.

Da, smijete nanositi ruž za usne

Ukoliko se odlučite za tretman mikropigmentacije usana, to ne znači da ćete slijedeće 3 godine morati nositi samo tu boju na usnicama. Još uvijek možete nositi bilo koji ruž, sjajilo ili balzam, po vašem izboru, nakon što su vaše usne potpuno zacijeljene. Vaša tetovaža usana je prekrasna baza, na kojoj možete stvoriti bilo koji izgled usana koji poželite! S tim na umu, možda se radije odlučite za svjetliju nijansu koja će usnice naglasiti, ali i dati vam opciju za nanošenje bilo koje boje ruža za usne.

Sada je vrijeme za mikropigmentaciju usana

U ovo novo doba kada su zaštitne maske naša svakodnevnica, mikropigmentacije usana je idealan tretman jer nećete morati brinuti o postojanosti ruža! Vaše će usnice uvijek biti savršeno osjenčane i naglašene! Vaš makeup na usnama će uvijek biti postojan, bez obzira na koji tip zaštitne maske koristili. Ukoliko već niste, rezervirajte svoj termin mikropigmentacije usana u Marra studiju, sa punim povjerenjem.

Njega usnica nakon tretmana

Tehnika sjenčanja je vrlo nježna, no moguće je stvaranje sitnih krastica na usnama, radi čega preporučamo da usnice njegujete balzamima što češće. Normalno je očekivati ljuskanje kože i važno je da te krastice ne skidate, jer ćete s njima povući i pigment. Usnice će biti intenzivnije nakon tretmana, no uz pravilnu njegu, kroz 2-3 tjedna vidjet ćete pravu boju pigmenta na usnicama. Tretman mikropigmentacije usana čuda za vaše samopouzdanje, a istovremeno značajno poboljšava vaš cjelokupni izgled.