Edukacija za puder obrve | Marra Akademija

edukacija za puder obrve

Edukacija za puder obrve | Marra Akademija

Zanima vas edukacija za puder obrve? Želite znati kako izgleda proces izrade puder obrva u Marra studiju? Volite permanentnu kozmetiku i želite postati specijalist za puder obrve? Donosimo vam detaljno opisanu Marra edukaciju za puder obrve te vas vodimo kroz cijeli proces tehnike puder obrva naše Marije Butković. Čak i ako ste početnik u oblikovanju obrva, bez imalo sumnje možete savladati tehniku puder obrva i započeti samostalan rad.

Marra Akademija – edukacija za puder obrve

Naša akademija utjelovljuje sve Marra edukacije u studiju Marije Butković, pa tako i pomno osmišljenu edukaciju za puder obrve. Polaznice očekuje vrlo opuštena i radna atmosfera, gdje će moći pitati sve što ih zanima o samom procesu puder obrva i naravno naučiti sve trikove za savršeno oblikovane obrve. Edukacija za puder obrve podijeljena je u 2 dana, kako bi što više vremena posvetili samom tretmanu i radu na klijentu. Ukratko, prvi dan vaše edukacije za puder obrve prvenstveno je teorijski, pa stoga učite teoriju boja, anatomiju kože, česta pitanja klijenata i slično. Također prolazimo bitne stavke glede higijene rada, aparata, igala i kako se pravilno zaštititi od mogućih infekcija.

Edukacija za puder obrve – 1. DAN

Polaznice naše edukacije za puder obrve tijekom prvog dana uče teorijski dio same tehnike. Poželjno je da tijekom obuke što više informacija zapišete jer nikad ne znate kada će vam zatrebati! Po dolasku na edukaciju od nas dobivate skriptu koju prolazimo zajedno s vama i dodajemo informacije ili savjete za koje vjerujemo da će vam pomoći u budućnosti kroz vlastiti rad. Počinjemo sa anatomijom kože, te prolazimo različite podtonove, tkivo i limfu, što se događa sa kožom tijekom tretmana i nakon njega. Isto tako govorimo o anesteticima, koje brendove koristimo u studiju i zašto, te koliko su bitni za klijente kako bi umanjili bilo kakve neugodne senzacije tijekom izrade puder obrva.

Nadalje, učimo vas o higijeni rada, kako održavati higijenu aparata i ostalih materijala s kojima radite, s ciljem da zaštitite klijente i sebe. Nakon što ste usavršili bitne stavke glede anatomije kože, naučiti ćete također i mogućim stanjima kože i kožnim oboljenjima na kojima se ne preporuča raditi tretman puder obrva. Bitno je da ste upoznati sa mogućim posljedicama, kao na primjer infekcijama, koje pod svaku cijenu nastojite izbjeći. Upravo zato je higijena vrlo bitna te ju detaljno prenosimo tijekom vaše edukacije.

Izrada puder obrva – alati i materijali

Nakon teorije o anatomiji kože i higijeni rada, upoznajemo vas sa aparatom za puder obrve i mikro iglama koje svakodnevno koristimo u studiju. Detaljno vas učimo kako ispravno koristiti aparat, kako namjestiti iglu s kojom radite, održavajući već spomenutu higijenu. Što se tiče samog aparata za puder tehniku, bitno da da znate odabrati brzinu rada i biti vrlo nježni tijekom rada na klijentu.

Edukacija za puder obrve – 2. DAN

2. dan vaše edukacije za puder obrve krećemo sa praksom, odnosno izradom puder obrva na umjetnoj koži. Prije vježbe, namještate aparat za puder obrve i iglu s kojom radite. Ovaj dio edukacije je ključan kako bi ispravno naučili raditi pokrete i savladali tehniku izrade puder obrva. Vježbe na umjetnoj koži dati će vam potrebno samopouzdanje, te ćete to znanje dalje prenijeti na klijenta. Tijekom drugog dana vaše edukacije također radite puder obrve na modelu kojeg možete sami dovesti ili vam ga mi organiziramo. Na vašem modelu koristiti ćete anestetike koje smo vam objasnili prethodni dan, te ćete objasniti kako izgleda proces izrade puder obrva. Skiciranje obrva na modelu je ključan dio edukacije, pa ukoliko ste početnik, posvetiti ćemo više pažnje tome da savladate pravilno oblikovanje obrva, koje će biti prilagođene klijentu u odnosu na njihovo lice i cjelokupnu osobnost. U Marra studiju trudimo se naglasiti da je svaki klijent drugačiji, pa stoga nema šablone po kojoj ćete raditi.

Rad na modelu – sjenčanje puder obrva

Prije samo tretmana, provesti ćete kratke konzultacije na modelu glede oblika obrva, poslušati želje klijenta, odnosno modela, te objasniti zašto određene želje ne možete uvažiti s obzirom na njihovo trenutno stanje obrva. Bitno je da naglasite da će obrve izgledati što prirodnije, da iste neće biti pretamne i da sami proces nije bolan. Kada dođete do samog rada na modelu i počnete sjenčati obrve, svaki korak smo s vama i detaljno pratimo način izrade. To vrijeme je također i za vas ukoliko imate nedoumica ili dodatnih pitanja, kako bi se dodatno pripremili za samostalan rad. Proces sjenčanja traje otprilike 2 sata, s vremenom i iskustvom ćete se najvjerojatnije i ubrzati, no bitno je da ostavite dovoljno vremena za svakog klijenta, ne stvarajući pritisak niti sebi, a niti klijentima.

Procedura nakon tretmana

Kada ste gotovi sa sjenčanjem obrva, klijentu objašnjavate proces njege nakon tretmana. To su također informacije koje će zanimati i vas kao specijalista za obrve, pa ćemo vas o tome detaljno poučiti. Poželjno je da fotografirate klijenta prije i nakon tretmana, za vašu osobnu arhivu i da pratite vaš napredak.

Zašto se odlučiti za Marra Akademiju?

Samo jedan od faktora na koji se ponosimo jest vrijeme koje odvojimo za vas, polaznike naših edukacija. U Marra studiju s lakoćom ćete savladati tehnike permanentnog makeup-a, a usput se i zabaviti. Atmosfera u studiju je opuštena, a sa našom Marijom Butković prikupiti ćete potrebno znanje i vještine za samostalan rad – pa čak i korisne trikove i savjete jedne od najboljih artista za obrve u Hrvatskoj. Po završetku edukacije dobivate Marra certifikat o završenoj edukaciji za puder obrve, kontakte za nabavu potrebnih materijala za rad i podršku u budućnosti.

Čekamo vas, vaš Marra tim.