HD obrve, kana i lameliranje obrva

hd obrve

HD obrve, kana i lameliranje obrva

HD obrve, kana i lameliranje obrva – koja je postupak najbolji izbor za Vas? Savršeno oblikovane obrve san su svake žene. Bilo da se radi o prirodno tanjim ili debljim obrvama, svi žele da su obrve što sličnije i uredne. Obrve kroz povijest prolaze mnoge promjene glede samog oblika. Trendovi čupanja obrva se mijenjaju, ali se sa sigurnošću vraćamo sve prirodnijim obrvama, koje pristaju vašem licu.

Što su HD obrve?

U Marra studiju nudimo uslugu ‘High Definition’ obrva, odnosno tretman oblikovanja obrva koji uključuje bojanje obrva, mjerenje, čupanje obrva voskom i koncem, te uređivanje obrva gelom ili balzamom kao završni korak. Ovaj tretman također uključuje i kratke konzultacije vezane za vaše obrve. Ovisno o trenutnom stanju vaših obrva savjetujemo vas kako da ih njegujete, koje proizvode vrijedi isprobati i na koji način ih održavati do slijedećeg HD tretmana.

Često se susrećemo sa vrlo tankim obrvama koje su kroz godine bile pretjerano čupane i krivo oblikovane. HD tretman u tom slučaju služi kako bi obrve oblikovali i popunili olovkom da se vaše obrve opet vrate na prvobitno stanje i izgledaju gušće. Naravno, postoje i opcije polutrajnog iscrtavanja koje vam možemo preporučiti, ukoliko to želite. Postoji i opcija da vaše obrve ponovno narastu uz pomoć seruma koji će potaknuti rast dlačice. Naša preporuka je Marra serum za obrve i trepavice, koji dokazano potiče rast dlačica i njeguje obrve u procesu.

Kako izgleda tretman HD obrve u Marra studiju?

Tretman je vrlo detaljan i personaliziran. Bit je u tome da se posvetimo vašim obrvama i vašem licu. S potpunim povjerenjem možete nam se prepustiti i reći nam što vas zabrinjava glede vaših obrva. Primijetiti ćete da mi nemamo šablonu po kojoj radimo, jer se obrve prilagođavaju vašem licu i cjelokupnoj osobnosti. Naš HD tretman kreće sa nanošenjem posebne boje za obrve, koju nakon 5-7 minuta skidamo i počinjemo sa mjerenjem obrva. S obzirom da obrve nikada nisu identične, mjerenjem pomoću šestara dobivamo to da su obrve što sličnije, da su na istoj visini, iste dužine i slično. Šestar koristimo jer mjeri po pravilu zlatnog reza, kako bi dobili simetričnost koju želimo.

Nadalje, obrve se skiciraju ručno sa olovkom, te oko dobivenog oblika uklanjamo višak dlačica voskom u perlicama i koncem (threading). Oba načina uklanjanja dlačica primjenjujemo na HD tretmanu i pogodni su za sve tipove kože. Ako ste skloni alergijskim reakcijama na vosak ili imate izrazito osjetljivu kožu, bitno je da nam to napomenete prije samog tretmana. Kada obrve uredimo, po vašoj želji možemo ih popuniti olovkom. Za kraj, na obrve nanosimo prozirni gel ili balzam, kako bi bile što urednije.

Koliko dugo traje tretman HD obrve?

U Marra studiju, naš HD tretman uređivanja obrva traje otprilike 30 minuta, te je bezbolan.

hd obrve

Što su Kana obrve?

Kana (lat.Cannae) je prirodna boja koja nastaje mljevenjem listova istoimene biljke. Kroz povijest se koristi za nijansiranje kose, a s vremenom je postala popularna u bojanju obrva. Kana koju koristimo u studiju dolazi u više nijansi, te se miješa sa vodom kako bi dobili konzistenciju paste koju nanosimo na obrve. Kana obrve ili henna brows omogućavaju nam da obrve definiramo i oblikujemo te da sami efekt traje duže od klasične boje ili olovke za obrve.

Prednosti kana obrva

Jedna od najvećih prednosti kana obrva je upravo njihova trajnost. Kana se prima za kožu i dlačice, pa postepeno gubi intenzitet. Kana na koži traje do 4 tjedna, na dlačicama nešto duže, tako da oblik koji napravimo sa kanom traje otprilike 6 tjedana, ovisno o tipu kože. Još jedna divna prednost kane je to što je potpuno prirodna! Nema kemije, nema alergijskih reakcija – samo lijepe, dugotrajne obrve! Idealno je rješenje za osobe sa tankim, prečupanim obrvama, kao i za one koji imaju prirodno guste obrve, jer sa kanom možemo poboljšati izgled obrva, naglasiti njihov oblik ili čak popuniti eventualne nedostatke.

Trajanje tretmana sa kanom

Tretman kana obrva u Marra studiju traje otprilike 45 minuta te uključuje prethodno uređivanje obrva. Po dolasku na tretman obrve se mjere, uređuju voskom i koncem, pa popunjavaju sa kanom koja se drži na obrvama 15-20 minuta. Na samim počecima obrva kanu uklanjamo par minuta prije ostatka obrva, kako bi rezultat bio što prirodniji. Vlažnom blazinicom zatim uklanjamo i ostatak kane i obrve prelazimo njegujućim gelom ili balzamom. Rezultat su vrlo prirodne, definirane obrve. Tretman kanom je pogodan za sve tipove kože, no ukoliko imate alergije ili određena kožna stanja, bitno ih je napomenuti prije dolaska na tretman.

Lameliranje obrva

Lameliranje ili laminacija obrva u suštini je tretman podizanja obrva u željenom smjeru uz pomoć kemijskih preparata. Tretman je bezbolan, te traje otprilike sat vremena. Efekt lameliranja obrva je vidljiv do 2 tjedna, te se preporučuje da obrve pretjerano ne močite ili nanosite agresivna sredstva za skidanje šminke. Oblik koji dobijemo lameliranjem trajati će duže ako obrve ne trljate.

Kome je preporučen tretman lameliranja?

Tretman za svojevrsno podizanje obrva u željeni oblik je idealan za osobe koje imaju guste, pa čak i neposlušne obrve. Sami proces daje obrvama efekt punoće, ali i urednosti. Nije pogodan za osobe sa osjetljivom kožom ili osobama koje imaju kožna oboljenja u predjelu obrva. Bitno je napomenuti da lameliranje obrva nema dobnu granicu, te je tretman kao takav preporučen mlađim i starijim ženama.

Uređivanje obrva u Marra studiju

Osim navedenih usluga, u našem studiju nudimo i usluge polutrajnog iscrtavanja. Detaljno opisane tretmane možete pronaći na našoj web stranici, a cjenik usluga nalazi se ovdje.