Može li BB krema zamijeniti puder?

marra bb cream

Može li BB krema zamijeniti puder?

Kako najbolje objasniti što je BB krema? U jednoj bočici dobivate blagodati dva ili tri različita proizvoda. To znači da ne samo da štedite vrijeme, već štedite i novac. Iako su često pripisivane korejskom trendu ljepote, BB kreme je zapravo prva razvila u Njemačkoj dr. Christine Schrammek. Dok smo svi vjerovali u to posljednjih nekoliko godina, originalna BB krema od dr. Schrammek postoji od 1967. godine.

Izvorno ju je razvila kao sredstvo za zaustavljanje reakcija nakon tretmana za svoje pacijente. BB kreme su napravljene sa idejom da se koriste na koži nakon oštrijih tretmana, poput pilinga i mikrodermabrazije, zbog kojih je koža postala crvena i upaljena. Umjesto nanošenja teške podloge, koja bi kožu mogla učiniti još iritiranijom i neugodnijom, dr. Schrammek im je želila ponuditi nešto što će zamagliti nedostatke i dati malo pokrića, ali što je najvažnije, biti ljubazno prema koži. Tako je rođena BB krema.

Godinama kasnije, formula je usavršena u Južnoj Koreji, gdje su zvijezde K-popa i K-drame zabilježile njezinu sposobnost da lako transformira kožu. Nakon što su potrošači postali opsjednuti BB kremama, trend je krenuo prema Europi i Sjedinjenim Državama, gdje je postao glavni proizvod za ljepotu i kožu.

Tri razloga da za svoju bazu odaberete BB kremu

Multitasking, sve-u-jednom proizvod

BB kreme dijelom su šminka, a dijelom proizvodi za njegu kože. Vaša koža može ubrati blagodati nekoliko proizvoda iz samo jednog nanošenja.

Vizažistkinja i stručnjakinja za ljepotu, Marija Butković, kaže da BB kreme spajaju kvalitete nijansirane hidratantne kreme, s kvalitetama anti-age hidratantne kreme i SPF proizvoda za njegu kože.

„Budući da BB kreme mogu sadržavati koktel korisnih sastojaka kao što su mineral SPF s cinkovim oksidom i titanovim dioksidom, hijaluronska kiselina koja okrepljuje kožu, vitamini i antioksidanti, smanjit ćete proizvode i sastojke koji se nanose na kožu te uštedjeti vrijeme, “

Marija

Izgledajte prirodno na dnevnom svijetlu

Pokrivanje koje ćete dobiti BB kremom je prirodno i lagano, nikad teško niti prejako. Osim toga, BB kremu možete lako nanijeti prstima, što Marija kaže da omogućuje da se proizvod rastopi u koži za besprijekornu primjenu šminke. Za one kojima je potrebno veće pokrivanje, Marija kaže da su BB kreme dovoljno lagane da prođu ispod sloja redovite podloge.

Pokrijte mrlje i nedostatke, bez iritacije

Ako imate kožu sklonu aknama i trebate prikriti mrlje, Marija kaže da bi vaša koža mogla imati koristi od BB kreme. Umirujući minerali koji se često nalaze u formulacijama BB kreme korisni su čak i za liječenje mrlja. “Koža sklona aknama također će imati koristi od proizvoda svjetlije teksture koji omogućuje koži da diše, kao i od kraćeg popisa sastojaka”, dodaje ona. Tipična drogerijska marka BB kreme može sadržavati do 40 različitih sastojaka, boljih od 70+ sastojaka koje zasebna hidratantna krema, podloga i krema za sunčanje mogu sadržavati.

Ako u jutarnjoj rutini želite smanjiti proizvode za njegu kože, razmislite o isprobavanju BB kreme. Inače poznata kao tonirana krema ili balzam za nepravilnosti, BB krema je proizvod za šminkanje formuliran s blagodatima njege kože koji uključuju hidrataciju, svojstva protiv starenja i SPF zaštitu.

Niste sigurni odgovara li BB krema vama? Čitajte dalje da biste saznali o njihovim prednostima i kako ih je najbolje koristiti, kao i nekoliko preporuka o proizvodima za početak.

Ako ne volite nanositi tekući puder, onda je tonirana krema, odnosno BB krema, odličan izbor. Pritom vam savjetujemo da izaberete onu koja odgovara vašem tipu kože. Jedini nedostatak toniranih krema jest njihova nedovoljna sposobnost prekrivanja većih nedostataka na koži. Treba imati na umu da ni tekući puderi nisu nužno teški. U današnje vrijeme je teško odabrati, jer je ponuda beskrajno velika. Trenutno su iznimno popularni i mineralni puderi.

Što je BB krema?

BB krema je temeljna alternativa koja nudi lagano prekrivanje, dok je dobra prema koži. Ona može poboljšati nekoliko različitih stvari, ovisno o tome što tražite: balzam za nesavršenosti, balzam za uljepšavanje, baza za tekući puder… U stvarnosti, iako su svi ovi nazivi točni, balzam za ljepotu vjerojatno je najtočniji opis onoga što radi. Između zaglađivanja, zamućivanja, zaštite i nijansiranja, uistinu je snažan alat..

Krema je najveću popularnost doživjela 1985. godine nakon predstavljanja na južnokorejskom i japanskom tržištu, gdje se iznimno cijeni porculanski ten.

Iako se ova krema donedavno nije mogla kupiti na našem tržištu, danas možete birati između nekoliko proizvođača. Pritom, valja voditi računa o tome je li vaša koža suha, masna ili osjetljiva. Pravilan odabir kreme pridonijet će i manjem lučenju loja iz proširenih pora.

Svakako vam savjetujemo i odlazak kod dermatologa, koji će na stručan način, očistiti začepljene pore. Navika svakodnevnog čišćenja lica i skidanja šminke je za svaku pohvalu. Obzirom da je naše lice veći dio dana prekriveno šminkom, koži moramo omogućiti da “diše” barem preko noći.