Smokey eyes na plavim očima

marra makeup za plave oci

Smokey eyes na plavim očima

Smokey eyes na plavim očima je sjajna ideja. Plave oči oduvijek su se smatrale posebno lijepima i sofisticiranima. Njihova boja podsjeća na elemente prirode, poput oceana i neba. Plave oči jednako su impresivne i bez šminke, ali njihovu ljepotu uvijek možete dodatno naglasiti šminkom. Budući da plave oči obično prate svijetli ten, savjetujem vam da izbjegavate crno sjenilo, kada stvarate takozvani efekt smokey eyes. Predlažem da isprobate smeđu, prljavo sivu nijansu ili boju dima. Te će boje vašem licu dati puno umjereniji i mekši izgled, istodobno ističući boju očiju.

Smokey eyes je bezvremenski stil šminkanja, koji može odgovarati svim bojama očiju. Međutim, kada su u pitanju plave oči, crno sjenilo često se može činiti pretjerano teškim. Trebali biste razmisliti o tome da isprobate laskaviji, smeđi, smokey eye. Da biste to učinili, kombinirajte nijanse bež, bronce i čokolade na kapcima. Zatim završite izgled tamno smeđom olovkom za oči i potezom ili dva crne maskare. Ovo su općeniti savjeti za šminkanje plavih očiju, a ako vas zanima što savjetuje naša Marija Butković, nastavite čitati.

Nanesite bazu za sjenilo ukoliko radite smokey eyes na plavim očima

Prije svega, na čist kapak nanesite make-up bazu kako bi sjenilo bilo što postojanije. Baza za sjenilo je prilično potrebna ako želite da vam šminka na očima traje više od samo nekoliko sati. Ona produljuje trajanje vašeg napornog rada, tako da u svom izgledu možete uživati od jutra do mraka, a ne brinuti se zbog izblijedjelih poteza olovkom za oči ili gužvanja sjenila. Evo koje su prednosti nanošenja make-up baze:

  • Sprječava mrljanje i nabiranje sjenila: Ako imate prirodno masne kapke, vaše bi sjenilo moglo biti sklono mrljanju tijekom cijelog dana. Primer, međutim, djeluje kao prepreka između prirodnih ulja na očima i šminke za oči.
  • Čini nanošenje sjenila ravnomjernim: Oni koji imaju suhe kapke teže se bore s ravnomjernim nanošenjem šminke za oči, kao i naglašavanjem finih linija. Dodavanje pudera u sjeni (prirodno suhog proizvoda) na već suhu kožu može naglasiti fine linije, pogotovo ako radite s bilo čim svjetlucavim.
  • Sjenilo bolje prianja: Nanošenje sjenila na suhu kožu može biti frustrirajući podvig, jer se praškasti proizvod nema na čemu držati. Ako nema dovoljno vlage da bi se sjenilo pravilno prianjalo, podloga za sjenilo će djelovati kao baza da vaša sjena ostane na mjestu. Također vam daje glatku podlogu za ravnomjerno nanošenje sjene.
  • Naglašava istinsku boju sjenila: Za razliku od korištenja korektora kao podloge za sjenilo – za što Marija kaže da može ometati tonove vaše šminke za oči i učiniti da pigment djeluje mutno – zatamnjena podloga za sjenila ujednačit će ton vaših kapaka, a pritom će ostati vjerna boja sjenila.

Kako uskladiti tri nijanse sjenila?

Tri sjenila je moguće iskombinirati na dva načina:

  1. Najsvjetlije sjenilo stavite na cijeli kapak gotovo do obrve, srednje tamnu nijansu na pregib cijelom dužinom, a najtamniju na vanjske kutove gornjeg i donjeg kapka.
  2. U drugoj varijanti, srednje tamnu boju nanesite na cijeli kapak do pregiba, najsvjetliju na sredinu kapka tj. na dio koji je inače najistureniji, a najtamniju na vanjske kutove oka.

Ako niti nakon nanošenja sjenila niste zadovoljni intenzitetom, unutar trepavica, te na njihov gornji i donji rub možete nanijeti tamno smeđu ili tamno sivu olovku za oči. Spomenute olovke možete upotrijebiti za dan, a crnu za večernje izlaske. Kako biste postigli što mekši efekt, predlažem da preko iscrtane linije olovke prijeđete čistom make-up četkicom ili spužvastim aplikatorom.

S obzirom na to da za kreiranje smokey eyes efekta koristimo veću količinu sjenila nego za ostale lookove, jedan dio čestica sjenila će zasigurno završiti i na vašem licu. Stoga vam predlažem da prvo napravite smokey eyes, očistite višak sjenila, a tek onda nanese korektor i puder. Za kraj nanesite maskaru.

Marija