Smokey eyes tehnika za savršen makeup na očima

marra savrsen makeup na ocima

Smokey eyes tehnika za savršen makeup na očima

Smokey eyes tehnika jedna je od najpopularnijih na svijetu. Crvene usne, konture, mačje oči – svi ovi klasični šminkerski izgledi zauzimaju posebno mjesto u našim srcima. Međutim, niti jedan od njih ne čini da se osjećamo tako odvažno i drsko. To nam jedino omogućava bezvremensko zadimljeno oko – smokey eyes. Već desetljećima, ovaj je makeup look prihvaćen i iskorišten za one trenutke, koji našim licima trebaju pružiti zavodnički izgled.

Iako nam je jedna od omiljenih tehnika za šminkanje, ovdje ćemo biti iskreni. Smokey eyes jedna je od najtežih tehnika za svladavanje. Samo jedan pretjerani potez četkice za sjenila može napraviti totalni haos. Može učiniti da manje izgledate poput zavodnice, a više kao da ste se tek zaplakali i zamrljali šminku. Ali znate što kažu, ako u početku ne uspijete … pitajte šminkera. Naša draga Marija Butković nesebično je podijelila nekolicinu genijalnih savjeta kako smokey eyes podići na višu razinu.

Savjeti Marije Butković

Kako biste kreirali savršen makeup na očima, fokusirajte se najprije na oblik Vaših očiju i konačan izgled makeup-a, koji želite kreirati. Ukoliko se odlučite za dramatičniji smokey eyes makeup, svakako najprije napravite makeup na očima i tek kada ste gotovi sa očima, pređite na podlogu. Prije nanošenja sjenila na oči, nanesite bazu za sjenila ili stavite korektor na kapke i dio ispod oka. Da bi Vaša podloga bila dovoljno ‘tanka’ preporučamo da je utapkate sa Marra Microfiber art blenderom.

Bez obzira sa kojim bojama sjenila želite kreirati vaš makeup look, uvijek započnite sa neutralnim sjenilima. Aplicirajte ih na pregib kapka i ispod donje linije trepavice. Liniju gornjeg kapka navodite od vanjskog kuta oka prema dijelu ispod početka obrve, prateći prirodnu vijeđu. Tamniju nijansu sjenila aplicirajte na vanjski kut gornjeg kapka, fokusirajući se na vanjsku trećinu. Lagano izblendajte u smijeru prirodne udubine Vaših vijeđa. Olovku nanesite u korijen trepavica da očima date efekt smokey makeup-a.

Smokey eyes tehnika će biti efektnija ukoliko za kraj stavite 3D umjetne trepavice. Preporučamo umjetne 3 D trepavice Queen ili trepavice Fairy. Nakon što ste završili makeup na očima, nanesite makeup primer Marra Elli’s pearls. Zatim, spužvicom nanesite puder na cijelo lice. Microfiber Art blenderom utapkajte puder, pa matirajte puderom u prahu. Neutralnim, smeđim, sjenilom obradite rubove sjenila, na mjestima gdje se stapa sa puderom.

Smokey eyes tehnika je savršeno nesavršena

Smokey eyes savršeno je nesavršen, zato nemojte zapinjati u detaljima. Nemojte biti preoštri s olovkom za oči ili previše uglađeni sa sjenom. Prihvatite pomalo besprijekoran, zamrljan izgled. Isto tako i nemojte žuriti! To pravilo posebno vrijedi ako idete s klasičnim, bogatim smokey eyes dubljih nijansi. Posljednje što želite je da slučajno prevučete mračno crnu sjenu po cijelom području oko očiju do luka obrve. To definitivno nije dobar izgled!

“Definitivno izbjegavam zadimiti oči u jednom naletu, jer to nikad ne uspije”, kaže Marija “Treba vam vremena da sve spojite i usavršite stapanje boja.” Dajte si 10-15 minuta kako biste uklopili, oblikovali i očistili sve pogreške ili posljedice šminkanja.

Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical.

Sophia Loren