Detoks vlasišta | vaša kosa treba detoksifikaciju

Detoks vlasišta

Detoks vlasišta | vaša kosa treba detoksifikaciju

Detoks vlasišta je novi trend u frizerskim salonima. Kao što koži treba detoksikacija, tako i vlasište treba povremeno detoksificirati. To je metoda masiranja vlasišta, bilo četkama ili pilingom, koja pomaže ukloniti mrtve stanice kože, odčepiti pore i skinuti slojeve nakupljenih proizvoda s folikule. Ovim tretmanom rješavaju se i problemi poput svrbeži, peruti i ostalih različitih iritacija.


Detoksikacija vam je potrebna kada osjetite da vam je koža i nakon pranja otežana – znači da vam vlasište ne diše. Dobar je odabir i kada se odjednom kosa počinje brzo mastiti ili kada imate bilo kakve probleme vlasišta. Ovim postupkom vlasištu se vraća balans i svježina, koja se zadržava i po mjesec i pol dana, a pritom imate osjećaj kao da vam je glava “lakša” – ili kao da nemate kosu!

Kako znati da vam je potrebna detoksikacija?

Detoks vlasišta potreban je kad netko ima značajnu nakupinu proizvoda za kosu na folikulu. Kad god primijetite ovu pojavu, preporučujemo detoksikaciju radi uravnoteženja zdravlja vlasišta. “Vaše vlasište je osjetljivo područje i možete ga nahraniti s vrlo malo proizvoda”, objašnjava Marija Butković. Možda ćete razmisliti o detoksikaciji vlasišta ako imate pretjeranu suhoću, svrabež, perut ili opću nelagodu vlasišta.

“Tipično ćete se nakupiti oko folikula, pa je gotovo kao da tamo dolje ne možete vidjeti”, kaže Marija. “Ili, pokušavamo to učiniti kao za mene, svakog mjeseca. Svakih četiri do šest tjedana vrijeme je za detoksikaciju.”

Kako uraditi detoks vlasišta kod kuće?

Tretman preporučujemo raditi u frizerskom salonu, no moguće ga je izvesti i kod kuće. Za početak, uvedite naviku četkanja kose, jer kontinuirano češljanje prije odlaska u krevet ili prije tuširanja stimulira proces eksfolijacije i ubrzava rast kose. Zatim trebate kupiti eksfolijant za vlasište koji se nanosi direktno na vlasište i umasirava prstima. Najčešće takvi proizvodi moraju i stajati po desetak minuta, pa smatrajte detoksikaciju vlasišta malim ritualom pred tuširanje. Posljednji korak je ispiranje kose i nanošenje šampona te balzama. 

Za zdravi skalp, detoksikaciju vlasišta trebalo bi prakticirati svaka tri mjeseca.