Detox kože lica | Kako uraditi detox?

detox koze lica

Detox kože lica | Kako uraditi detox?

Ukoliko već prije niste radili detox kože lica, vrijeme je da to konačno uradite. Umorna koža, sklona upalama i aknama znakovi su za – uzbunu. Zima već ostavi svoj pečat na koži, a doda li joj se i “teret” blagdanskih zabava najčešće je kranij rezultat isušena, osjetljiva, beživotna i dobro začepljena koža lica. Upravo zato stručnjaci predlažu da siječanj bude mjesec detoksa, kako života i tijela, tako i njege lica kojemu je intenzivno čišćenje izrazito potrebno. Ono, doduše, ne pretpostavlja korištenje proizvoda za čišćenje lica, maski s glinom i pilinga. Već miks strpljenja, probranih proizvoda i zdrave prehrane – uz pregršt vode. 

Kako uraditi detox kože lica

1) Piling – on će ukloniti nataložene odumrle stanice s površine kože, ali i potaknuti kožu na regeneraciju. Nakon pilinga, koža će “prodisati” i biti spremna za bolju apsorpciju aktivnih tvari iz seruma i kremi. Mehanički pilinzi postali su manje popularni otkad su kiseline za njegu lica stigle na komercijalno tržište, jer osim uklanjanja mrtvih stanica kože rade na ujednačenju tena, rješavaju probleme teksture kože i daju anti-age tretman. 
2) Maska – ovisno o tipu kože, možete se poslužiti revitalizirajućim maskama ili onim za dubinsku hidrataciju. Ovakve maske pobrinut će se da vlaga uđe duboko u slojeve kože i tamo se zadrži, a lice će pritom osvježiti, riješiti ga sivila i dati mu sjaj, ostavljajući kožu izrazito mekom. Poslije maske, koža će djelovati manje umorno i bit će “boost” kvalitetnih sastojaka uz vašu uhodanu rutinu njege. 

3) Odmorite lice od šminke – iako kvalitetan makeup uz pravilno čišćenje kože neće poremetiti kožnu barijeru ili izazvati kožne probleme, povremeno je dobro lice ostaviti da se odmori od nošenja makeupa. Potrudite se skidati makeup odmah nakon dolaska s posla i provedite vikend sasvim bez makeupa – jer stručnjaci tvrde kako će koža tako najbolje funkcionirati.

4) Sauna – odlazak u saunu svakako nije svakodnevan odabir, ali je metoda u koju se kunu Skandinavke, koje saunu posjećuju minimalno na tjednoj bazi. Ona je fantastična za čišćenje kože i tijela od toksina, pomaže je održavati mladom, oslobađa od stresa… Benefita je pregršt! A nakon dobrog “znojenja” koža izgleda osvježeno i neopisivo je meka.
5) Voda – osim što će pomoći održavati potrebnu razinu hidratacije u koži, voda ubrzava metabolizam i potiče izbacivanje toksina iz sustava. Na tren zaboravite na sokove, gazirana pića i alkohol te se posvetite unošenju minimalno tri litre vode dnevno i značajnu razliku ćete uočiti već nakon mjesec dana.

6) Prirodni sokovi – uz vodu, preporučuje se raditi tzv. juicing, odnosno kura cijeđenih voćnih i povrtnih sokova; oni djeluju protuupalno, ubrzavaju metabolizam, rade na jačanju imuniteta, ispiru toksine iz tijela te potiču zdrav rad probavnog trakta, a preporučuje se piti ih od 3 do maksimalno 10 dana. Sljedeća alternativa je čaj od limuna i đumbira, koji se pije uz normalnu prehranu, a ima jednake efekte poput juicinga – iako manje intenzivne i sporije.