Bakuchiol | biljni botoks u bočici

bakuchiol biljni botox

Bakuchiol | biljni botoks u bočici

Jeste li čuli za bakuchiol? Anti age njega dobila je novog, manje agresivnog igrača, koji daje fantastične rezultate! Retinoli, skup sintetičkih molekula dobivenih iz vitamina A, poznati su po anti-age učinku, no istovremeno su kod mnogih žena i razlog iritirane kože, suhoće i crvenila. Većina će ih, doduše, zanemariti jer je djelovanje retinola nakon faze privikavanja zaista frapantno. Oni koožu zaglađuju, ublažavaju upale, pomažu s teksturom kože, uklanjaju mrljice…

Međutim, nova vijest u kozmetičkoj industriji mogla bi korisnicima omogućiti sve najbolje od retinola – ali bez negativnih efekata.

Ta novost je bakuchiol, tzv. biljni retinol, koji je u stvari botanički ekstrakt azijske biljke ljeskoliki djeteljnjaka. Bakuchiol se kroz povijest često koristio u ajurvedskoj i tradicionalnoj kineskoj medicini. I bakuchiol potiče proizvodnju kolagena, ublažava hiperpigmentacije, ublažava bore i linije. Takođe poboljšava čvrstoću kože i čini je glatkom. Ima antibakterijsko djelovanje, a odličan je i za njegu kože s aknama – i to bez nuspojava. Bakuchiol još nazivaju i biljnim botoksom. Svakako je sastojak koji ćemo uskoro moći uvelike vidjeti na tržištu.

Upotreba bakuchiola ne može biti štetna, pogotovo ako imate osjetljivu kožu ili imate ozbiljnu skincare rutinu s više koraka. Oni s otpornijom kožom mogu miješati i kombinirati, ovisno o proizvodima koje odaberete. Nakon što se koža aklimatizira, u budućnost možete u režim dodati retinol. U nekim slučajevima možete koristiti i bakuchiol i retinol za dodatne pogodnosti.

Napokon, sastojci su sličniji nego različiti, niti jedan nije superiorniji od drugog. “Slično” je ključna je riječ koju većina stručnjaka koristi kada ih uspoređuje. S pravim proizvodima možda nećete morati odabrati ni jedno ni drugo, već ih možete kombinirati. Za ljubitelje seruma poput nas, ovo su najbolje vijesti o ljepoti u posljednje vrijeme.

Kako se koristi bakuchiol?

Proizvode za njegu kože koji sadrže ekstrakt bakuchiola treba nanositi na očišćeno lice i vrat. Nanesite svoje proizvode redom od najtanjeg do najdebljeg. Dakle, ako je vaš proizvod sa ekstraktom bakuchiola lagani serum, treba ga nanijeti prije hidratantne kreme. Ako ujutro koristite bakuchiol, slijedite ga sa SPF kremom širokog spektra, s zaštitom 30 ili većom.

Tags: