Krastavac i njegova uloga u ljepoti

krastavac

Krastavac i njegova uloga u ljepoti

Krastavac je idealna dijetalna namirnica jer je hrskav, a pun tekućine, no on je i sastojak bitan spomena kada se priča o održavanju ljepote kože i kose. Naime, zbog velikog udjela vode (do 90%), krastavac je fantastično hidratacijsko svojstvo, bitno za održavanje sjaja kože i kose. Osim u salati, ovo zeleno povrće poslužit će i u ljepoti. Sadrži vitamin C, moćan antioksidans koji potiče sintezu kolagena i elastina, zaslužnih za održavanje elastičnosti i punoće kože, a sadrži i silicijevu kiselinu koja će potpomoći kožu održati gipkom i mladolikom.

Silicij igra i važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, kose i noktiju, a spomenuti vitamin C će uz kofeinsku kiselinu spriječiti zadržavanje vode, pa će pomoći s uklanjanjem podbuhlosti, oteklina, opeklina i kod dermatitisa. Da, stavljanje krastavca na podočnjake doista će ih umanjiti! Sadrži još i vitamine A, B i E, minerale kalcij, kalij, željezo i cink, koji pomažu kod hidratacije kože, ali i kod smirivanja upala te potpomažu rashlađivanjem što može ublažiti blage iritacije i crvenilo.

U vašim crijevima krastavci dostavljaju vitamin C i kofeinsku kiselinu koji se bore protiv upala. Kada se nanesu na vaše lice, ti isti hranjivi sastojci mogu pružiti pozitivan učinak za pomlađivanje vašeg tena. Krastavac ima veliki udjeo vode, što ga čini savršenim hidratantnim dodatkom DIY tretmanima kože. On je općenito siguran za osjetljivu kožu, zbog nedostatka oštrih, potencijalno nadražujućih sastojaka.

7 razloga zašto je krastavac bitan u ljepoti

  1. Smirivanje podbuhlih očiju i podočnjaka
  2. Liječenje opeklina od sunca i nadražene kože.
  3. Koristite kao masku protiv starenja lica.
  4. Hidratizira kožu
  5. Kontrolira lučenje ulja i akne
  6. Čini kosu jačom
  7. Zdrava, sjajna kosa

Prema dermatologinji i psihijatrici Amy Wechsler, krastavac pruža razne blagodati u njezi kože, uključujući vitamin C i kofeinsku kiselinu. Ovi sastojci se istovremeno bore protiv smanjenja upaljene ili nadražene kože, kao za hidrataciju, zahvaljujući visokom sadržaju vode. Sama kora sadrži silicijum dioksid, koji učvršćuje opuštenu kožu. Wechsler vjeruje da čak i ljudi s najosjetljivijim tipovima kože mogu koristiti krastavac u njezi svoje kože.