Okoloočna krema | Kako se nanosi?

okoloocna krema

Okoloočna krema | Kako se nanosi?

Kako se nanosi okoloočna krema? Bliže kutu oka ili više prema obrazima? Koža na području oko očiju iznimno je tanka i osjetljiva, zato joj je bitno pružiti adekvatnu njegu. Pozicionirati kremu za okoloočno područje može biti zahtjevan zadatak – ali zato se ne smije preskakati. Osim što će pomoći kožu, okoloočna krema će kožu ispod očiju održavati mladom i njegovanom. Također će smanjit borice i podočnjake, te pripremiti kožu za nanošenje makeupa.

Željenu kremu za okoloočno područje treba uzeti prstom prstenjakom, najbolje veličinu pola zrna graška po oku, jer je ovo prst s najblažim dodirom. Rasporedite kremu na cijelo područje ispod oka, prema obrazičnoj kosti i prema gore do korijena obrve i nastavite prema sljepoočnici. Zatim nježno ali energično masirajte navedeno područje pokretima koji idu od nosa prema van, otprilike 30 sekundi. Na kapak nije potrebno nanositi proizvode, kao niti uz samu liniju donjih trepavica, osim ako je koža iznimno suha.

Postupak ponavljajte svako jutro i večer, bez preskakanja masaže, jer ona pomaže penetrirati proizvod u kožu, ali i djeluje drenažno – uklanja suvišnu tekućinu i tako smanjuje otečenost i podočnjake. Uz ustrajnost, primijetit ćete i kako su vam se kapci očvrsnuli i podignuli, kako oči izgledaju veće i otvorenije, pogled svježije, a samim time i cijelo lice mlađe.

Okoloočna krema može zvučati preozbiljno ili poput nečega što je rezervirano za ljude “starije” od vas. Istina je da svi mogu imati koristi od kreme za okoloočnu regiju, bili oni u dvadestim ili pedesetim. Koža oko očiju najtanja je na tijelu i kao takva je izuzetno krhka i nježna. To također znači da “gubi vodu brže od ostalih područja na vašem licu ili tijelu, čineći je sklonijom isušivanju”, kaže dr. Med. Dr. Kavita Mariwalla iz New Yorka.

Može li hidratantna krema proći kao okoloočna krema?

I ne, nikakvu hidratantnu kremu ne možete koristiti samo kao kremu za oči. “Proizvodi koje koristite na ostatku lica nisu namijenjeni području oko očiju”, objašnjava Caroline Robinson, dr. Med., Osnivačica i izvršna direktorica Tone Dermatology u Chicagu. Korištenje proizvoda koji je posebno formuliran za oči obvezno je, ne samo da bi se izbjegla potencijalna iritacija nježne kože, već i da bi se postigli najbolji rezultati protiv starenja.