Beauty pitanja i odgovori 2019. GODINE

marra beauty pitanja

Beauty pitanja i odgovori 2019. GODINE

Prvo od beauty pitanja je vezano za brend, no ostala su doista svakodnevna!

Jeste li se ikada pitali koja beauty pitanja se najviše pretražuju? Iako svaki Google report na kraju godine donese sasvim novu statistiku pretraživanja, korisnici i dalje googlaju općenite pojmove. Oni traže vrlo korisne informacije, poput pravilnog načina za nanošenje rumenila ili parcijalnih trepavica. Kako bismo vam olakšali dvojbe, donosimo vam odgovore na najgooglanija beauty pitanja 2019. godine.

Odgovori na najgooglanija beauty pitanja u 2019.

1. Kako staviti umjetne trepavice?

Umjetne trepavice zahtijevaju malo prakse, no recept je jednostavan; prije stavljanja ljepila za trepavice prislonite trepavicu na oko kako biste provjerili odgovara li vam veličina – ako ne, skratite trepavice po potrebi. Češće ćete skratiti trepavice na vanjskim kutovima. Zatim stavite ljepilo na rub umjetnih trepavica, pazite na količinu ljepila. Sloj bi trebao biti jednoličan, nikako ne pretanak jer se trepavica neće zalijepiti, isto tako nikako nemojte staviti previše ljepila jer bi vam moglo skliznuti u oko. Preporučujemo DUO bijelo ljepilo. Ostavite ga 20-ak sekundi da se počne intenzivnije lijepiti i zatim pincetom prislonite uz sam rub trepavica. Najpraktičnije je prvo zalijepiti sredinu, a zatim pincetom pravilnije prisloniti rubove trepavica uz korijen prirodnih trepavica. Na unutrašnjem kutu oka pripazite da je umjetna trepavica točno položena na prirodne trepavice a na vanjskim kutovima je možete podići do 1 mm od prirodnih trepavica da biste vizualno podigli kutove oka.

2. Kako ispravno nanijeti rumenilo?

Rumenilo je najlakše nanijeti preciznijim kosim kistom, a sama pozicija ovisi o crtama lica. Nekima će više pristajati na jabučici obraza, a drugima oko jagodičnih kostiju. Otkrivamo vam tajnu kako nikada nećete pogriješiti. Odmjerite olovkom ili kistom okomitu liniju na vanjski kut oka i vodoravnu liniju sredine uha, pa u sjecištu tih linija prislonite kist sa rumenilom i nježno ga nanosite malim kružnim pokretima. Ukoliko volite da vam je rumenilo više prema sredini lica onda se laganio kistom pomičite prema vrhu jabučice (jabučica je volumen koji dobijemo kada se nasmijemo), drugi način je da rumenilo nanosite uzduž jagodične kosti pazeći da ne nanosite ispod jagodične kosti gdje je smještena kontura, niti previsoko na dio gdje stavljamo highlighter.

3. Kako nanijeti toner?

Toner ili tonik možete nanositi tako da ga stavite u dlanove i utapkate u lice ili nakapate 3-4 kapi na blazinicu i s njom prebrišete lice. Tonik je drugi korak u rutini njege lica, stavlja se poslije pranja lica, a prije nanošenja seruma i može se koristiti ujutro i uvečer.

4. Kako koristiti tekući puder?

Tekući puder se stavlja na golo, njegovano lice ili povrh primera. Može se aplicirati spužvicom za nanošenje makeupa, kistom (plosnatim ili bockalicom) te prstima. Najbolja aplikacija postiže se tapkanjem, dok ćete kružnim pokretima dobiti prirodniju bazu stopljenu s kožom. Tekući puder služi za pokrivanje nepravilnosti i ujednačavanje tena. Ukoliko imate problematičan ten, nikako nemojte ‘zamaskirati’ cijelo lice sa teškim puderima – lagani sloj nanesite na cijelo lice, zatim na problematične dijelove utapkajte dodatnu količinu pudera blenderom koji će ujedno i fiksirati puder na mjestu gdje je koža problematična.

5. Kako staviti parcijalne trepavice?

Parcijalne trepavice nešto su kompliciranije za nanošenje od klasičnih umjetnih trepavica jer zahtijevaju veću preciznost. Trepavice se uzimaju pramen po pramen, a na vršak se stavlja ljepilo za trepavice. Trepavica se zatim pincetom lijepi na vaše prirodne trepavice, s njihove gornje strane. Nanosite ih koliko želite i stavljate od vanjske prema unutarnjoj strani oka. Želite li efekt mačkastog oka, na unutarnjem kutu oka lijepite manje trepavice, a na vanjski duže, dok ćete za ujednačen prirodan efekt svuda lijepiti istu dužinu. Svakako izbjegavajte najdulje trepavice lijepiti u vanjski kut oka, a na posljednje prirodne trepavice, odnosno vanjskih 2-4 mm oka, na taj dio zalijepite kraće trepavice jer bi u suprotnome oko moglo dobiti izgled da ‘visi’.

6. Kako se koristi kokosovo ulje na kosi?

Kokosovo ulje se koristi kao maska. Najbolje je nanijeti bogatu količinu ulja na kosu prije spavanja, staviti kosu u čvrsti turban ili kapu i tako zaspati. Ujutro kosu treba oprati dvaput i staviti balzam.

7. Kako se nanosi sredstvo za samotamnjenje?

Sredstvo za samotamnjenje najčešće dolazi u formi tekućine, losiona ili pjene. Za ujednačenu boju preporučuje se samotamnjenje raditi prije spavanja, napraviti piling cijeloga tijela i kožu dobro posušiti prije nanošenja proizvoda. Tijelo mažite u cjelinama – prvo trup, zatim ruke, pa noge ili obrnuto. Proizvod je potrebno temeljito i kružno umasiravati u kožu i pričekati da se sasvim posuši prije odlaska u krevet. Nakon nanošenja proizvoda ne smijete se tuširati do jutra.

8. Kako ispravno staviti maskaru?

Maskara se stavlja od korijena trepavica prema vrhovima, a paralelno ćete raditi sitne zig-zag pokrete kako biste što temeljitije prekrili trepavicu od dna do vrha.

9. Kako nanijeti primer na lice?

Pravilno nanošenje primera ovisi o tipu primera. Ako je riječ o hidratantnom primeru, umasira se u lice poput kreme, a ako je primer za matiranje, najvjerojatnije ga je najbolje utapkavati u lice. Primer možete nanositi i samo na centar lica. Ukoliko se radi o korektivnom primjeru koji će neutralizirati crvenilo ili hiperpigmentacije, nanesite ga utapkavajući na dio koji želite korigirati. Neutralne primere nanesite kao što nanosite dnevnu njegu, a matirajuće primere umasirajte u t zonu i dio koji se masti. Iako, iz iskustva govoreći, ako imate problema sa mašćenjem kože, matirajuća baza može napraviti suprotan efekt i potaknuti kožu da još više luči sebum a istovremeno isušiti površinu. Odaberite hidratantne primere kroz koje će koža disati a koji će makeup učiniti postojanim.