ZNATE LI DA I VAŠA KOSA TREBA DETOKS?

detox kose

ZNATE LI DA I VAŠA KOSA TREBA DETOKS?

Detoks vlasišta je novi trend u frizerskim salonima.

Detoksikacija vlasišta je metoda masiranja vlasišta, bilo četkama ili pilingom, koja pomaže ukloniti mrtve stanice kože, odčepiti pore i skinuti slojeve nakupljenih proizvoda s folikule. Ovim tretmanom rješavaju se i problemi poput svrbeži, peruti i ostalih različitih iritacija.


Detoksikacija vam je potrebna kada osjetite da vam je koža i nakon pranja otežana – znači da vam vlasište ne diše. Dobar je odabir i kada se odjednom kosa počinje brzo mastiti ili kada imate bilo kakve probleme vlasišta. Ovim postupkom vlasištu se vraća balans i svježina, koja se zadržava i po mjesec i pol dana, a pritom imate osjećaj kao da vam je glava “lakša” – ili kao da nemate kosu!

Tretman preporučujemo raditi u frizerskom salonu, no moguće ga je izvesti i kod kuće. Za početak, uvedite naviku četkanja kose, jer kontinuirano češljanje prije odlaska u krevet ili prije tuširanja stimulira proces eksfolijacije i ubrzava rast kose. Zatim trebate kupiti eksfolijant za vlasište koji se nanosi direktno na vlasište i umasirava prstima. Najčešće takvi proizvodi moraju i stajati po desetak minuta, pa smatrajte detoksikaciju vlasišta malim ritualom pred tuširanje. Posljednji korak je ispiranje kose i nanošenje šampona te balzama. 

Za zdravi skalp, detoksikaciju vlasišta trebalo bi prakticirati svaka tri mjeseca.

No Comments

Post A Comment