Top 3 nude ruža | by Marija Butković

marra top 3 nude ruza

Top 3 nude ruža | by Marija Butković

U ovom članku dijelimo s vama top 3 nude ruža po izboru Marije Butković. Svaka kozmetička torbica mora sadržavati barem jedan nude ruž. Moramo znati da jedan isti nude ruž za usne neće odgovarati svima. Što se tiče odabira nijanse koja najbolje odgovara vašem prirodnom tonu kože, to može biti prilično izazovno. Ako odaberete vrlo svijetlu nijansu, izgledat ćete preblijedo i umorno. S druge strane, ako se odlučite za vrlo tamnu nijansu, možete izgledati kao da pripadate devedesetima. Vjerovali ili ne, odabir prave ponude ruža složeniji je nego što mislite. Zbog toga Marija Butković s vama dijeli svoja top 3 nude ruža za usne.

Crveni, ružičasti i nude ruž svestrani su trio kojega svaka žena mora posjedovati. I dok je lako pronaći najdraži crveni i ružičasti ruž, kada je nude ruž u pitanju, najčešće imamo nekoliko favorita. Prije svega, treba znati pronaći ultimativan nude ruž koji savršeno pristaje vašem podtonu i boji kose, no sve i kada ga nađete – ovisno o teksturi i dobu godine, ponekad ćete preferirati mat, ponekad baršunasti, a ponekad sjajni ruž, jednako tako nekad s ružičastim, nekad s bež, a nekad s breskvastim podtonom.

Top 3 nude ruža po izboru Marije Butković

Nude ruž je odabir bez razmišljanja – jer je prikladan za večer i za dan te pristaje na skoro svaki makeup look. Osim amatera i zaljubljenika u makeup, i vizažisti troše mnogo tonova nude ruževa, jer ih ljudi preferiraju, ali i nerijetko jer su skloni miješanju boja kako bi dobili idealnu teksturu i ton za pojedinu klijenticu. 

Ovo su najdraži nude ruževi Marije Butković:

1) MAC Cosmetics Amplified Lipstick “Blankety”

2) MAC Cosmetics Matte Lipstick “Kinda Sexy”

3) MAC Cosmetics Cremesheen Lipstick “Pure Zen”

5 pravila za nanošenje ruža

 1. Uvijek uradite piling
  Iako neke nijanse mogu sakriti suhe ili grube usne, nude nije jedna od njih. Prije nego što posegnete za nijansom boje kože, uvijek oljuštite i uklonite mrtvu kožu za savršenu bazu.
 2. Olovka za usne
  Olovka nije uvijek potreban korak – ali ako odlučite obložiti usne prije nanošenja nude boje, usne ispunite olovkom koja odgovara vašem prirodnom tonu kože.
 3. Tekući puder
  Tekući puder se može primijeniti i kao osnova za nijanse u boji kože. Ne samo da proizvodu da bazu, već i oduzima svaku prirodnu boju s usana, omogućujući odabranoj nijansi da se istakne.
 4. Nijansa je bitna
  Pri odabiru svoje nijanse ruža, svakako odaberite boju koja dodaje dimenziju i toplinu. Previše svijetla nijansa će vas isprati, a previše tamna može dijelovati kao da nosite smeđu boju. Općenito govoreći, izbjegavajte testiranje nijanse ruža na rukama (one su obično tamnije od vašeg lica). Pokušajte, ako je moguće, testirati na usnama, kako biste vidjeli kako nijanse djeluju s vašim tonom kože.
 5. Podtonovi
  Odabir prave nijanse nude ruža za vas je vezano samo za poznavanje vašeg tona kože. Tamniji tonovi trebali bi se odlučiti za karamele, tople smeđe i izbjegavati bilo što pastelno – to vas može isprati. Maslinasti tonovi mogu probati nijanse ružičaste ili ružičaste boje, dok svijetli tonovi trebaju tražiti zlatno obojene neutralne, braon i ružičasto-smeđe boje.