SVE ŠTO TREBATE ZNATI O VITAMINU C!

vitamin c

SVE ŠTO TREBATE ZNATI O VITAMINU C!

Moćni dodatak modernog skincare-a!

Vitamin C je esencijalni nutrijent u našem tijelu, kojega ne možemo proizvesti sami. Ključan je za rast i oporavak tkiva u cijelom tijelu, pa tako i u koži. No zašto je unazad pet godina postao toliko popularan? Saznajte sve o ovom opako dobrom antioksidansu u nastavku!

Njegovi benefiti za kožu su raznovrsni, od anti-age učinka do uklanjanja akni; Vitamin C kao jednu od glavnih funkcija ima zaštitu kože, što je održava zdravom i mladolikom, potiče proizvodnju kolagena, koji koži daje strukturu i formu, pomaže ukloniti hiperpigmentacije i smanjuje diskoloraciju, uz korištenje zaštitna faktora, a dobar je i protiv teksture kože, uklanja komedone i mitesere te pomaže u borbi s aknama.

Iako se može koristiti na dnevnoj bazi, treba pripaziti na to kako se koristi i u kombinaciji s kojim proizvodima. Ako ga proizvod sadrži u visokim koncentracijama, može dovesti do iritacija, posebice na osjetljivoj koži na kojoj se i ne preporučuje, posebice ako se miješa s kiselinama. Također, nije preporučljivo koristiti ga uz retinol jer vitamin C može učiniti nestabilnim i tako onemogućiti njegovu penetraciju u kožu, kao niti uz benzoil peroksid jer dovodi do oksidacije i njegove neučinkovitosti. Njegov najveći „minus“ je taj što se brzo pokvari – vrlo je nestabilan i lako se mijenja, pa tako uvijek mora biti u hladnom i mračnom, dobro zatvorene bočice.

Vitamin C se može nanositi ujutro, ali i navečer, no dovoljno ga je staviti jedno dnevno. Ujutro pomaže kod zaštite kože tijekom dana, a navečer kod oporavka kože jer tada ga i u tijelu ima najmanje. Nanosi se, ovisno o teksturi i tipu proizvoda, no najčešće odmah poslije čišćenja lica. Dobro ga je uzimati u obliku tableta prilikom korištenja i na licu kroz kakav proizvod kako bi djelovanje bilo što intenzivnije.

No Comments

Post A Comment