Što je mikropigmentacija obrva?

Što je mikropigmentacija obrva i koje su prednosti ove tehnike

Što je mikropigmentacija obrva?

Na jednom mjestu saznajte što je mikropigmentacija obrva i sve o različitim vrstama primjene ove tehnike. Pojavom društvenih medija i razvojem same YouTube platforme, različite tehnike šminkanja postale su dostupne ženama. Mogli smo pogledati stotine različitih vodiča za šminkanje odjednom. Bilo je prijedloga za popunjavanje obrva, savjeta za blendanje sjenila, kako odabrati pravu tekuću podlogu i slično. Žene su se uvijek trudile svoju šminku dovesti do savršenstva, a to je uključivalo i uredne obrve.

Obrve su odjednom postale ultra tanke i pretjerano počupane, a postale su jake i naglašene. Do tog trenutka čak su i profesionalni vizažisti popunjavali obrve sjenama za oči. Osim par olovaka za obrve, s vrlo malim izborom nijansi, šminka namijenjena obrvama gotovo da i nije postojala. Međutim, to nije ništa novo. Obrve su se neprestano mijenjale kroz povijest, a to je zapravo česta pojava. Baš kao što su se trendovi u frizurama mijenjali tijekom desetljeća, isto se dogodilo i s obrvama. Bez obzira jesu li tanke ili jako naglašene, svako desetljeće ima svoj trend u stiliziranju obrva.

Obrve kroz godine

U drevnom Egiptu, i muškarci i žene, zatamnjivali su obrve mineralnim prahom. Mislili su da im to daje snažan izgled, u kombinaciji s naglašenim očima. Dakle, Kleopatra se može smatrati začetnicom trenda naglašenih obrva. Ubrzavamo do 1920-ih, kada je dominirao Hollywood. Trend obrva u to je vrijeme uključivao dvije tanke crte, sa spuštenim lukom. Što se dalje dogodilo možete vidjeti u vizualu ispod.

Oblik i stil oblikovanja obrva drastično su se promijenili tijekom godina. Tridesetih godina prošlog stoljeća oblik je postao manje bademast i više okrugao. Luk je bio puno viši nego prije. Kako je šminka postajala pristupačnija, žene su postajale hrabrije. Tada je započeo trend prekomjernog čupanja obrva, pa čak i njihovog brijanja, kako bi se kasnije nacrtao trenutačno moderni oblik.

Ratne godine su donijele nove trendove. Obrve su postale puno gušće, punije i prirodnije nego prije. Četrdesetih godina obrve su bile izuzetno definirane i uredne, što im je davalo dodatnu pozornost. Pedesete je obilježila Marilyn Monroe, čije obrve sigurno svi prepoznaju! Njezine su obrve u to vrijeme bile odraz ženstvenosti. Savršeno definirane, s izuzetno visokim lukom, tamnijim od boje kose.

Sljedećeg desetljeća vratile su se tanke obrve, sve dok Sofia Loren nije postavila novi trend. Naime, obrijala je obrve, a zatim ih potpuno nacrtala. To su bili kratki, suptilni potezi, zbog kojih su obrve izgledale prirodno. Sedamdesete su opet vodile u dva smjera – ultra tankom ili prirodno ispunjenom. Hippy pokret naveo je mnoge žene da odbace pincetu i istaknu ljepotu svojih prirodnih obrva.

Osamdesetih je sve postalo veće i izraženije. Tada smo se prvi put susreli s pojmom “čupave obrve”. Kako su došle, tako su i otišle. Devedesete su vratile niske lukove i tanke obrve na velika vrata. Ovaj se trend nastavio i tijekom sljedećeg desetljeća, samo se luk blago izdigao.

Cara Delevigne vratila je gušće obrve i donijela trend njihovog popunjavanja. Tada je započela masovna proizvodnja raznih proizvoda za obrve. Od pudera i sjenila za obrve, preko gelova, do olovaka u bezbroj nijansi. To nas je dovelo do polu-trajnih rješenja, tako da obrve izgledaju savršeno u svakoj prilici.

Polu-trajna šminka

Brijanje i pretjerano čupanje obrva pružali su prostor za crtanje oblika po želji, ali je za to trebalo puno vremena. Kako je život postajao sve brži, žene su čeznule za nekim trajnijim rješenjem. Postoje žene koje nisu zadovoljne gustoćom i oblikom svojih prirodnih obrva. Postoje one, koje jednostavno uvijek žele izgledati “našminkano”, ali i one koje gotovo i nemaju svoje prirodne obrve. To su dva ključna razloga zbog kojih je stvorena polu-trajna šminka.

Žene su se uvijek trudile postići savršen izgled svojih obrva. Zašto je to tako, pitate se? Obrve uokviruju lice i ako su dlačice lijepo poredane, daju dimenziju licu. Možda je era tankih i pretjerano počupanih obrva predugo trajala? Tko zna! Čini nam se da će smjele i uredno posložene obrve još dugo biti u trendu. Polu-trajna šminka savršen je kompromis što se tiče obrva. Oslobađa nas svakodnevnog iscrtavanja, štedi vrijeme, a opet pruža mogućnost promjene oblika ili tehnike rada u budućnosti.

Tetoviranje u izvornom obliku postoji već dugi niz godina. Kako su se mijenjali standardi ljepote, tako je i sama tetovaža promijenila oblik i prilagodila aplikaciju. Umetanje pigmenta u kožu pronašlo je svoju svrhu u kozmetičkoj industriji. Nakon toga je došla ona mračna faza s tetoviranjem obrva, usana i kapaka. Toga se nitko ne želi sjećati! Međutim, naučili smo lekciju i nedugo nakon toga na scenu je izašao polu-trajni make-up.

Što je mikropigmentacija obrva?

Mnogi od nas su upoznati s pojmom mikropigmentacije obrva, ali što zapravo znači? Što je mikropigmentacija obrva u teoriji? Uz sve ostale tehnike iscrtavanja obrva, ovo je oblik polu-trajne primjene pigmenta. Pigment se ubacuje u kožu, gdje se zadržava određeno vrijeme i nakon toga počinje blijedjeti. Ovisno o tipu kože, korištenom materijalu i samoj tehnici, pigment će biti kraći ili dugotrajniji. Nakon određenog razdoblja potrebno je izvršiti korekciju.

Mikropigmentacija je neinvazivni tretman i može se primijeniti na cijelo lice. Smatra se revolucijom na polju estetskih korekcija nakon operacije ili gubitka kose / dlake zbog bolesti ili liječenja. Polu-trajna šminka značajno skraćuje vrijeme provedeno na dotjerivanje i olakšava život svakoj modernoj osobi. Osim što ćete uštedjeti vrijeme, više nećete trošiti ogromne novce na šminku.

Primjena mikropigmentacije:

  • Prikrivanje ožiljaka
  • Prikrivanje ćelavosti ili stvaranje iluzije guste kose
  • Iscrtavanje obrva, popunjavanje praznina i nadomještanje u slučaju gubitka istih
  • Kamufliranje depigmentacije kod vitiliga
  • Rekreiranje areole na bradavici nakon operacije
  • Polu-trajna šminka (olovka za oči, ruž, olovka za usne, sjajilo za usne, BB glow itd.)

Što je mikropigmentacija obrva i koje su prednosti?

Mikropigmentacija obrva je u jednoj riječi SPAS. Detaljno smo pisali o prednostima puder obrva, koje su zapravo najpopularnija vrsta mikropigmentacije. Evo nekih prednosti, koje bi nas uvijek navele da se opredijelimo za mikorpigmentaciju.

Štedi vrijeme

Polu-trajne obrve značajno skraćuju vrijeme pripreme za svakodnevne aktivnosti, ali i za posebne prigode.

Podiže samopouzdanje

Žene su svjesne koliko su obrve važne i da ih ljudi uvijek primijete. Kada se obrve istaknu, to značajno podiže samopouzdanje svake osobe.

Naglašava prirodnu ljepotu

Profesionalno iscrtane polu-trajne obrve mijenjaju cijeli oblik lica i ističu prirodnu ljepotu.

Što je mikropigmentacija obrva, a što microblading?

Microblading je daleko najpoznatija tehnika koja je svoju popularnost stekla 2017. godine na društvenim mrežama. Ova tehnika uključuje upotrebu instrumenta nalik skalpelu. Sam postupak uključuje minijaturne rezove, kroz koje se pigment ubacuje u kožu. Svaki od mikro posjekotina ima za cilj oponašati prirodni rast i oblik obrva. Pigment bi trebao biti što sličniji prirodnoj boji kose, kako bi se što bolje uklopio.

Cijeli postupak traje nekoliko sati, uključujući vrijeme za anestetik. Oporavak je individualan, ali obično traje 2 tjedna. Važno je znati da se prava boja, odnosno izgled obrva, pojavljuje tek nakon mjesec dana. Međutim, tek nakon 2 mjeseca microbladinga imat ćete stvarnu sliku kako će vaše obrve zapravo izgledati. Očekivano trajanje obrva napravljenih ovom tehnikom je između godinu i godinu i pol. Nakon toga, pigment počinje blijedjeti i potrebna je korekcija.

Prednosti microbladinga su prirodan izgled, popunjene praznine i ovo je idealan tretman za one koji imaju vlastite, ali rijetke dlačice. Mane microbladinga su što nije idealan za sve tipove kože. Onima s mješovitom i masnom kožom izblijedjet će puno brže. Izuzetno prirodan izgled mikrobladinga može zahtijevati dodatni make-up, kako bi se obrve bolje uklopile u cjelokupni izgled.

Mikropigmentacija svoj vrhunac doseže 2019. godine. Smatra se jedinim dostojnim suparnikom, prethodno spomenutom, microbladingu. Ova se tehnika često može čuti i kao “ombre obrve” ili “puder obrve“. Međutim, to su samo varijacije tehnike, koja se naziva mikropigmentacija. Za razliku od microbladinga, ovdje se pigment ubacuje kroz točkice u kožu. Najbliža tome je tehnika tetoviranja. Mnoštvo sitnih točkica, odnosno piksela stvaraju efekt gradijenta i daju najprirodniji izgled.

Način na koji možemo mikropigmentacijom iscrtati obrve, nikakva šminka ne može zamijeniti. Vrijeme zacjeljivanja vrlo je slično microbladingu, dakle oko 2 tjedna. Međutim, glavna razlika između microbladinga i mikropigmentacije je trajanje. Obrve napravljene tehnikom mikropigmentacije traju čak 2 do 3 puta duže! Naravno, sve to ovisi o tipu kože i neće trajati jednako za svaku osobu.

Prednosti mikropigmentacije uključuju “punoću”, savršeno popunjavanje i definiranje samih obrva. Ne zahtijevaju nikakvo dodatno šminkanje ili nadopunjavanje. Rezultati su vrlo dugotrajni, radi same tehnike sjenčanja te doziranje gustoće pigmenta. Ova je tehnika pogodna za sve tipove kože i obrva, bez obzira imate li dlačica na obrvama ili ne. Sam postupak manje je invazivan od microbladinga i koža manje pati. Mašinica koji se koristi za mikropigmentaciju obrva omogućuje podešavanje brzine i jačine pritiska, što jamči savršenu preciznost. Mane mikropigmentacije gotovo da ne postoje.

Marra Akademija – Edukacija za mikropigmentaciju

Sama tehnika mikropigmentacije uključuje korišćenje mašinice, poput one za tetoviranje. Tako se pigment ubacuje u površinski sloj kože, a sama ponuda boja i kvaliteta pigmenta ovisi o salonu koji izaberete. Marra Studio koristi visokokvalitetne boje Perma Blend, a u našoj akademiji možete pohađati edukaciju za mikropigmentaciju obrva. Marra Akademija pravo je mjesto za stjecanje znanja i vještina za izradu puder tehnike.

Potaknite druge žene da se osjećaju dobro u svojoj koži. Postanite artist za obrve! Neka vam Marija Butković prenese svoje znanje, koristeći najbolje materijale na tržištu. Također ćete naučiti kako oglašavati svoje usluge, kao i predstavljati ih na društvenim mrežama. To će pomoći vašoj maloj firmi da dobije vjetar u leđa. Kliknite ovdje za više informacija o samoj edukaciji. Vidimo se! 👋