Pantone makeup nijansa godine “classic blue”

marra pantone make up

Pantone makeup nijansa godine “classic blue”

Pantone makeup se vratio u trend od kako su je popularizirali Kim Kardashian i njezin šminker Mario Dedivanović. Pantone boja godinama diktira smjer u ljepoti i modi, a ove godine je apsolutno prigodna: klasična plava. Tzv. Classic blue je duboka, tamnoplava boja koja simbolizira stabilnost, mir, samopouzdanje, otvorenost svijesti i komunikaciju, a kao takva idealna je za korištenje u makeupu – posebice na lookovima na očima. Bilo da je koristite kao primarnu boju na očima ili kao element iznenađenja, neodoljiva je u teksturi baršuna ili sa šljokicama. Upravo takva sjenila fantastična su za smokey eye, ali i za igranje bojom na jednom dijelu oka.

Olovkom za oči možete najobičniji makeup look pretvoriti u nešto drugačije, nanesete li primjerice klasičnu plavu u vodenu liniju. Plava se ziheraški može koristiti i kao tuš za oči ili maskara, a plavi ruž za usne ili sjajilo možda nisu tipičan odabir, ali mogu izgledati vrlo elegantno uz minimalistički našminkanu bazu. 

Najdraži pantone makeup proizvodi

Ovo su najdraži makeup proizvodi Marije Butković u nijansi “Classic Blue”:
1) MAC Cosmetics Eye Shadow “In The Shadows”
2) NYX Professional Makeup Mechanical Eye Pencil “Deep Blue”
3) L’Oreal Paris Matt Liquid Liner “Electric Blue”
4) Inglot Eyeliner “67”

Što je vratilo pantone boju u modu?

Kim Kardashian proslavila je još jedan poduzetnički pothvat – suradnju KKW Beauty s dugogodišnjim prijateljem i šminkerom Mariom Dedivanovićem. Svi gosti morali su nositi sjene za oči. Dress code je bio pantone makeup. Bio je to naklon proizvodu suradnje – kobaltno plavom sjenilu za oči, pod nazivom Vaga,

Nijansa se pokazala kontroverznom među obožavateljima, ali Kim Kardashian je imala razumijevanja. Čak je i svoje bojazni o ovoj boji podijelila na Twitteru: „Borila sam se protiv ove boje i jednom, kad sam telefonirala, ne obraćajući pažnju na pantone makup – pogledala sam u ogledalo i svidjela mi se!”, napisala je.