Mikropigmentacija očiju

Mikropigmentacija očiju (kapaka)

Mikropigmentacija kapaka - nazivamo tretman, koji koristi posebnu tehniku sjenčenja, za postizanje prirodnog izgleda eyelinera, na kapcima.
Pigment ulazi u površinski sloj kože, te ne izaziva krvarenje ili ranavanje kože. Koristi se tehnika kao za puder obrve, te se zbog toga postiže prirodan, prozračan, te postojan izgled. Prozračan se izgled postiže pomoću uređaja, koji na koži ostavlja pigment u obliku piksela.

Tretman je u potpunosti bezbolan, jer se prije tretmana koristi lokalni anedtetik. Mnogi se klijenti odluče na tretman bez anestetika, jer je igla tanka i fleksibilna, te zbog površinske pigmentacije tretman nije bolan. Proces je prilagođen svakom licu, kako bi eyeliner izgledao što prirodnije, te je prilagođen Vašem licu. Micropigmentaciju kapaka smatramo vrstom tetovaže, međutim, korištenjem ove tehnike, oštrica ne ulazi duboko u kožu, stoga je efekt polutrajan.

JE LI TRETMAN BOLAN?
Tretman je u potpunosti bezbolan, neugodne senzacije su svedene na minimum, zahvaljujući upotrebi lokalnog anestetika. Stoga, nema razloga za strah.


HOĆU LI IZGLEDATI "UMJETNO"?
Jedna od najčešćih zabluda vezanih uz polutrajnu šminku jest ta da će ona izgledati poput tetovaže – umjetno i očito. Ukoliko ste u rukama profesionalnog vizažista, specijaliziranog za polutrajnu šminku, to se neće dogoditi, već upravo suprotno. Kod nanošenja polutrajne šminke se koriste specijalni pigmenti, kojima se postižu suptilniji tonovi i prirodan rezultat.
Za razliku od nekadašnjih tehnika iscrtavanja, današnje tehnike su manje invazivne, polutrajne i prirodne. Stručnjaci preporučuju obnavljanje pigmenata svake dvije godine.
Treba napomenuti da su oni osjetljivi na UV zrake, što znači da svjetliji pigmenti brže blijede, dok su tamniji otporniji.
Stoga se klijentima savjetuje upotreba proizvoda za zaštitu od sunčevih zraka.

POSTUPAK
Po dolasku na dogovoreni termin, stavlja se lokalni anestetik, te se nakon toga čeka 15 minuta da anestetik počne djelovati. Nakon toga se skicira izgled eyelinera prema Vašem licu, te se prilagođavaju Vama. Možemo reći da svaki klijent ima individualan pristup, te se eyeliner crta prema klijentu, da bi se postigao što bolji i prirodniji izgled.
Nakon dogovora oko oblika i debljine, započnje proces tetoviranja. Proces traje 45 minuta.
Po završetku tretmana dobivate detaljne upute o njezi.

TKO BI TREBAO IZBEGAVATI TRETMAN?
Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju kožna oboljenja, te trudnicama.