Medicinska pigmentacija

medicinska pigmentacija

Medicinska pigmentacija

Gubitak boje kože (de-pigmentacija) može nastati zbog medicinskih postupaka, traume od opeklina ili nesreća, urođenih anomalija ili različitih vrsta kožnih bolesti. Medicinski tretmani i kirurški postupci mogu ispraviti ili poboljšati izgled mnogih vrsta ožiljaka i abnormalnosti kože. Međutim, nekim će pacijentima i dalje trebati korigirati boju kože tretiranog područja kako bi izgledala prirodnije.

Ožiljci svijetle boje mogu se dugoročno kamuflirati pomoću medicinske mikropigmentacije  – tijekom kojega se u ožiljak miješaju ‘propisani’ pigmenti u boji kože, kako bi se minimalizirao njegov izgled.

 

MASKIRANJE I REKONSTRUKTIVNA NJEGA

Rak dojke maligna je bolest od koje obolijeva sve više žena. U Europskoj uniji od raka dojke svake dvije minute oboli jedna žena, a svakih šest minuta jedna umre. Međutim, dobra je vijest da se stopa preživljavanja kod rano otkrivenog raka dojke kreće oko 95 posto.

Budući da rak dojke nerijetko zahtijeva operativni zahvat, rekonstruktivna tehnika omogućava repigmentiranje bradavica ili područja areole. Na taj se način postiže prirodan izgled grudiju.

Za dovršetak izliječenog postupka mastektomije može se stvoriti prirodni i realni kompleks areole i bradavica. Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine. U slučaju jednostrane mastektomije, areola i bradavica koordinirani su sa susjednom dojkom. U bolesnika koji su imali rekonstrukciju bradavice, dimenzionalni se učinak koristi za ponovno pigmentiranje nove bradavice i stvaranje okolnog kompleksa areole.

 

ĆELAVOST

Medicinska mikropigmentacija omogućava rekonstrukciju obrva i trepavica, iscrtavajući dlačice prirodnog izgleda. Ovaj tretman nije prikladan za uznapredovali gubitak kose.

 

RASCIJEPLJENA USNA

Nedostatak simetrije ili definicije usana se često javlja kod osoba s rascjepom usne. Korištenjem Liquid Perfection mineralnog pigmenta, moguće je rekonstruirati novu konturu usana, stvarajući ravnotežu, simetriju i intenzivirajući boju usana.

 

PROCES

Tretman započinjemo nanošenjem anestetika na željeno područje. Anestetik držite 15 do 30 minuta, nakon čega ručno iscrtavamo željeni oblik/sjenu u što prirodnijoj nijansi.

Za sjenčanje koristimo poseban alat sa mikro iglom koja nam omogućava doziranje pigmenata, kako bi konačan rezultat bio što prirodniji. Tretman je bezbolan, a traje 2 do 3 sata.

 

REZULTATI