MARIJA BUTKOVIĆ PREPORUČUJE: RETINOL IZVANREDNO POMLAĐUJE!

marra retinol

MARIJA BUTKOVIĆ PREPORUČUJE: RETINOL IZVANREDNO POMLAĐUJE!

Sastojak u kojega ćete se zaljubiti!

Glavni hit beauty industrije neupitno je retinol. Ovaj moćan sastojak u stvari je vitamin A i ima mnogobrojne kvalitetne učinke na kožu, a njegov zadatak je pobuditi stanice kože i aktivirati ih kako bi se prije obnavljale, stvaranjem novih stanica kože. Kao takav, može pomladiti kožu, umanjiti postojeće bore, skupiti pore, pomoći s aknama i hiperpigmentacijom.

Međutim, radi njegove jačine, retinol je potrebno korak po korak unositi u isključivo noćnu rutinu i paziti s kojim sastojcima ga parimo. On može izazvati preosjetljivost koja vodi do crvenila, alergije i ljuštenja kože, no nuspojave se jednako tako brzo mogu umiriti smanjenjem korištenja proizvoda. Koristite li kiseline poput AHA i BHA, retinol će ih savršeno nadopunjavati jer one uklanjaju mrtve stanice na površini kože i poboljšavaju štetu učinjenu suncem, dok retinol djeluje dublje. Ipak, pripazite da ih u početku pri privikavanju kože koristite na različite dane.

Prije seruma ili kreme s retinolom, provodi se čišćenje lica, stavljanje tonika i/ili eksfolijanta, a nakon retinola ide hidratantna krema, a može ići i ulje. Svako jutro nakon nanošenja retinola iznimno je bitno koristiti proizvod sa zaštitnim faktorom 30 ili više jer kožu čini osjetljivom na sunce, a uz njega će fantastično ići sastojci bogati antioksidansima, kao i oni koji rade na obnavljanju i ojačavanju kožne barijere, poput niacinamida i hijaluronske kiseline.

Proizvodi koje Marija Butković koristi:

ZO Skin Health Exfoliating Polish – dnevna mehanička eksfolijacija

ZO Skin Health Ossential Advanced Radical Night Repair Anti-Aging Formula – bogati noćni serum

ZO Skin Health Exfoliating Cleanser – pilingirajući čistač za lice

No Comments

Post A Comment