KAKO RIJEŠITI PROBLEM SUHOĆE KOŽE ZIMI?

marra suha koza zimi

KAKO RIJEŠITI PROBLEM SUHOĆE KOŽE ZIMI?

Suha koža zimi, nažalost, učestali je problem. Ipak, rigoroznija rutina njege stat će joj na kraj.

Zbog niske razine vlage u zraku koža je sklonija pucati, sušiti se, ljuštiti i crveniti tijekom hladnih zimskih dana. Održavanju lijepe kože ne pomažu ni tuširanje vrućom vodom, grijanje suh zrak u zatvorenom prostoru, hladni vjetar te povećan unos hrane i alkohola u ovaj slavljenički period. Međutim, neugodnom osjećaju kože može se stati na kraju uz pomno odabrane proizvode s aktivnim sastojcima.

Prije nego se „bacite“ na slaganje zimske rutine kože, bitno je ustvrditi tip kože; dok je suha koža vječito podložna problemu ljuštenja i osjetljivosti, ostali tipovi kože sa suhoćom se bore tek povremeno. Kod njih je bitno raditi na održavanju kože barijere i spriječiti izlazak vode iz kože – no to ne znači da će nužno uživati u pregršt ulja i izrazito bogatim teksturama.

Prvi korak je svakako hidratacija kože. Ona podrazumijeva korištenje hidratantnih seruma koji će brzinski popraviti stanje vlage u kožu sastojcima poput hijaluronske kiseline i vitamina E. Predlažemo Elli’s Pearl Primer & Serum kao odličan 2-u-1 proizvod za njegu i pripremu kože za makeup. Povrh njih bitno je koristiti i hidratantnu kremu koja će pomoći serumu da se zadrži u dubljim slojevima kože, a osim navedenih sastojaka, predlažu se i ulje moringe, šipka ili sjemena kaktusa. Suha koža će osim u hidratantnim serumima uživati i u gušćim kremama za lice sa sastojcima koji dubinski njeguju, poput ulja avokada koje će je nahraniti bez začepljivanja pora.

Povremeno se preporučuje i napraviti piling minimalno jednom tjedno. Eksfolijanti s AHA kiselinama odradit će lagani piling koji će istovremeno pomoći ublažiti teksturu kože, ubrzano joj dati sjaj, ali i raditi na njenom pomlađivanju. I osjetljiva i suha koža povremeno trebaju piling, jer nijedan proizvod za njegu ne može penetrirati u kožu kroz slojeve mrtvih stanica kože – za njih se preporučuju i lakši eksfolijanti, poput PHA kiselina ili mliječne kiseline.

Posljednji korak u zimskoj njezi kože trebalo bi biti ulje, iako se ovisno prema tipu kože, može nositi i samo navečer kao zadnji korak rutine. Ulja dodatno zaključavaju aktivne sastojke i vlagu u kožu te, posebice tijekom noći, koži ubrzano pomažu regenerirati se.

Za kraj, ne preskačite niti balzam za usnice i proizvod za okoloočno područje, kako su ovo najosjetljivija područja na licu i najprije će pokazati posljedice hladnoće.

No Comments

Post A Comment