KAKO PRAVILNO NANIJETI OKOLOOČNU KREMU?

okoloocna krema

KAKO PRAVILNO NANIJETI OKOLOOČNU KREMU?

Koža na području oko očiju iznimno je tanka i osjetljiva, zato joj je bitno pružiti adekvatnu njegu.

Bliže kutu oka ili više prema obrazima? Pozicionirati kremu za okoloočno područje može biti zahtjevan zadatak – ali zato se ne smije preskakati. Osim što će pomoći kožu ispod očiju održavati mladom i njegovanom, smanjit će borice i podočnjake te pripremiti kožu za nanošenje makeupa.

Željenu kremu za okoloočno područje treba uzeti prstom prstenjakom, najbolje veličinu pola zrna graška po oku, jer je ovo prst s najblažim dodirom. Rasporedite kremu na cijelo područje ispod oka, prema obrazičnoj kosti i prema gore do korijena obrve i nastavite prema sljepoočnici. Zatim nježno ali energično masirajte navedeno područje pokretima koji idu od nosa prema van, otprilike 30 sekundi. Na kapak nije potrebno nanositi proizvode, kao niti uz samu liniju donjih trepavica, osim ako je koža iznimno suha.

Postupak ponavljajte svako jutro i večer, bez preskakanja masaže, jer ona pomaže penetrirati proizvod u kožu, ali i djeluje drenažno – uklanja suvišnu tekućinu i tako smanjuje otečenost i podočnjake. Uz ustrajnost, primijetit ćete i kako su vam se kapci očvrsnuli i podignuli, kako oči izgledaju veće i otvorenije, pogled svježije, a samim time i cijelo lice mlađe.

No Comments

Post A Comment