KAKO KREIRATI MAKEUP KOJI ĆE IZDRŽATI BLAGDANSKE PARTYJE?

marra sminka

KAKO KREIRATI MAKEUP KOJI ĆE IZDRŽATI BLAGDANSKE PARTYJE?

Šminkanje za posebne prigode oduzima mnogo vremena, radi čega je doista bitno osigurati postojanost makeupa kako trud ne bi bio uzaludan. Međutim, kako to postići? Koristeći proizvode koji garantiraju dugotrajnost, vodootpornost i vodoodbojnost. Ovakve formule garantiraju postojanost čak i pri prvom znojenju, iako njihove teksture ne izgledaju suviše umjetno i teško.

Dobar makeup započinje nakon adekvatne njege lica, koja je baza svakog kvalitetnog makeupa. Prvi korak je primer, proizvod gel ili kremaste teksture koji popunjava pore, hrani kožu i na njoj stvara zaštitni sloj koji će puderu omogućiti bolje prianjanje.

Za prigode poput dočeka Nove godine preporučuje se koristiti pudere baršunasto mat ili mat teksture jer su najčešće dugotrajniji od sjajnih pudera i zahtijevaju manje popravljanja. Za prirodniji izgled možete ih nanijeti prstima ili zatim stopiti spužvicom, iako kistom vrlo jednostavno daju jače pokrivanje. Osiguravanjem dobre baze, većina proizvoda u kamenu koja će ići povrh imat će lijepu dugotrajnost.

Osim pudera, noć moraju izdržati i maskara i ruž, koji naglašavaju ključne točke lica. Dobar odabir je vodootporna crna maskara, jer će osigurati lijepi pogled bez „panda“ izgleda, a kasnije će se lako skinuti s dvofaznim odstranjivačem makeupa. Dugotrajan mat ruž najizdržljivije je oružje u borbi protiv ostajanja otisaka po čašama, ali i nečijim usnicama – uz to, ne zahtijeva popravljanje tijekom večeri, osim ako jedete masniju hranu.

Završi korak bit će nanošenje fiksatora za lice, a preporučujemo one sa sitnom maglicom kako ne bi upropastile makeup.

No Comments

Post A Comment